Prisipažinsiu, mes ne iš tų, kurie turi antsvorio, tačiau šiltąjį sezoną norime pasitikti truputėlį lieknesni ir organizmą apvalyti nuo susikaupusių šiukšlių. Na, o svarbiausia 13 dienų dietos misija – eksperimentas: ar tikrai veikia ta visų išliaupsinta japoniška dieta? Čia rasite mūsų išbandymo dienoraštį, kuriame aprašysime visus sunkumus ir džiaugsmus kelyje į sulieknėjimą.

Šią dietą jau išbandę žmonės mus patikino, kad per 13 dienų turėtume numesti maždaug 10 kilogramų. Mums tai skamba nerealiai, nes valgysime pakankamai nemažai maisto (japoniška dieta anaiptol neprimena skysčių, kopūstų sriubos dietų ar kitų kankinančių badavimų). Ir 10 kilogramų netekimas mums būtų net kenksmingas, užteks 5-6. 

Jums smalsu, kaip mes atrodome? Dėl dietos atskleisime visas kortas. Mano vaikino ūgis 178 cm, o svoris apie 80 kilogramų (čia jo asmeninis rekordas, nes iki žiemos svėrė 75-76 kg). Moteriai tai lyg nuogai atsistoti viduryje gatvės, bet dėl eksperimento prisipažįstu: esu 164 cm ūgio, o sveriu 57 kilogramus. Mums abiems 26-eri metai.

Kalbama, kad nors šio japoniškos dietos mitybos režimo laikytis užtenka vos 13 dienų per metus, svoris ne tik negrįžta, bet ir toliau krenta! Tik dėl šios priežasties mano mylimasis sutiko tokiai avantiūrai, mat šiaip netiki dietomis. Jis mano, kad geriausias būdas atsikratyti kelių nereikalingų kilogramų - tai mažos vakarienės ir jokio užkandžiavimo prieš miegą. Na, o japonišką dietą išbandę žmonės tvirtina, kad svoris negrįžta bumerango principu, nes pagreitėja medžiagų apykaita ir tokia išlieka net 2-3-ejus metus, kad ir ką valgytume.

Nors šią dietą pasirinkome daugiausiai dėl eksperimentinių tikslų: norime patvirtinti arba paneigti mitą apie jos efektyvumą. Tačiau turime ir savanaudiškų kėslų. Vienas jų - išvalyti organizmą nuo jame susikaupusių kenksmingų medžiagų. Manau, kad dėl jų vis dažniau beria mano veido odą. Dažnai abu jaučiamės apsunkę nuo maisto, mus kankina pilvo skausmai. Taip pat noriu atlaisvinti liemens, sėdmenų ir šlaunų sritis keliais kilogramais, o mano brangiausiasis - sumažinti po žiemos padidėjusį pilvuką.

Abu mėgstame skaniai pavalgyti, todėl dietos laikymasis bus nemenkas išbandymas mūsų šeimai. Japoniška dieta paremta baltymų vartojimu, svarbiausi produktai: daržovės (kopūstas, cukinija, morkos), įvairūs vaisiai (išskyrus bananus ir vynuoges) ir baltyminiai produktai (žuvis, jautiena, kiaušiniai). Viską reikia valgyti pagal griežtai sudarytą meniu (jį rasi čia). Svarbi taisyklė - jokios druskos, jokio cukraus, jokių prieskonių, saldumynų ir alkoholio. Tomis dienomis labai svarbu gerti daug vandens. Labai tikimės nepalūžti dietai įpusėjus, nepasiduoti alkio priepuoliams, nebūti pikti, o svarbiausia - viską tiksliai ir be nutylėjimų jums papasakoti: ką, kur ir kaip valgėme, kaip keitėsi mūsų socializacija, kiek energijos turėjome, KIEK SVORIO NUMETĖME.

Šiandien - pirmoji mūsų dietos diena. Pusryčiams išgėrėme puodelį juodos kavos. Mažoka, nes buvome pratę pasimėgauti sumuštiniu su dešra ir balinta kava su šaukšteliu cukraus. Antra vertus, džiūgaujame, kad būtinąją rytinę kofeino dozę gavome.

Nors esame pripratę pietauti kavinėse, tačiau šias 13 dienų to atsisakysime - namuose gamintą maistą nešimės į darbą. Pietums abiems įdėjau po du virtus kiaušinius ir šviežių kopūstų salotų su augaliniu aliejumi bei po 200 ml pomidorų sulčių buteliuką. Bet apie tai skaitykite kitame mūsų įraše (jais dalinsimės kas tris dienas). 

Gal yra entuziastų, kurie nori kartu įšokti į japoniškos dietos traukinį ir atlikti eksperimentą? Jei taip, rašykite mums el. paštu info@5braskes.lt. Papasakokite, kaip jums sekasi, kaip krenta svoris, su kokiais sunkumais susiduriate.