Kiekviena moteris spintoje turėtų turėti pakankamai pamatinių drabužių, prie kurių kaskart priderinusi aksesuarus ir papildomus apdarus (ryškesnius, spalvingesnius) nesukdama galvos galėtų greitai susidėliotų norimą įvaizdį.

Vienas pagrindinių pavasario drabužių – lietpaltis, nors orai šyla, rytą ir vakarą lauke dar vėsu, tad be lietpalčio sunkiai išsiversite. Taip pat svarbu, kad garderobą sudarytų apylygis skaičius ir kasdieniškesnių, ir puošnesnių drabužių. Verta rinktis klasikinius ar minimalistinius siluetus. Kuo paprastesnių kirpimų drabužiai, tuo lengviau juos pritaikysite dienai arba vakarui, tereikės pakeisti aksesuarus: avalynę, rankinę, vieną kitą papuošalą ar šalikėlį.

Kurdama 10 dalių pamatinių drabužių garderobą rinkitės kokybiškus audinius, nes tokie drabužiai jums tarnaus ilgą laiką. Keičiantis sezonams jį galėsite papildyti pigiau kainuosiančiais papildomais apdarais. Tai gali būti ryškesnės ar raštuotos palaidinės (drabužiai, kurie labiau atkreipia dėmesį) ir paskutines mados naujienas atspindintys pirkiniai. 

Šio pavasario ir vasaros garderobui siūlome rinktis švelnių ir gaivių atspalvių paletę. Spalvos neturėtų būti rėksmingos, puikiai tiks smėlio, pudros, persikų, rausvi, melsvi, pilkšvi atspalviai, žinoma, klasikinės juoda, balta, tamsiai mėlyna. Taip pat drabužiai, sudėlioti iš spalvinių blokų ar marginti marinistinę stilistiką kuriančiais dryželiais.

Siūlome 10 pirkinių, kurie turėtų palengvinti jūsų rytus bei vakarus, kai spręsite, kuo apsirengti šį kartą:

1. Klasikinis lietpaltis.

2. Džinsai. Rinkitės tokius, kurie tiktų jūsų figūrai. Jei turite platesnius klubus ir apvalesnes šlaunis, ieškokite į apačią platėjančių džinsų, šie harmonizuos figūrą. Jei jūsų kojos liaunos, drąsiai mūvėkite tiesius ar siaurėjančius džinsus. Atminkite, kad tamsesni džinsai – universaliau pritaikomas pirkinys.

3. Kelnės. Ieškokite klasikinio kirpimo tiesių ar kiek siaurėjančių kelnių. Jos puikiai atrodys ir prie aukštakulnių batelių, ir prie lygiapadžių sandalų.

4. Sijonas. Toms, kurių klubai siauri, siūloma atkreipti dėmesį į pieštuko silueto sijonus, o kriaušės figūros moterims labiau tiks saulės kirpimo sijonai.

5. Suknelė. Įsigykite prie figūros lengvai priglundančią paprasto dizaino suknelę, ant kurios užsimetusi megztuką atrodysite kasdieniškiau, o švarkelį – puošniau.

6. Klasikinis švarkas. Šiam pirkiniui nepagailėkite šlamančiųjų, kokybiškas švarkas akimirksniu patobulina figūrą ir suteikia elegancijos.

7. Marškiniai. Nors biuro stiliaus marškiniai yra klasika, šį sezoną jie ir vienas madingiausių pirkinių, tad įsigijusi tokius vienu šuviu nušausite 2 zuikius: turėsite lengvai derinamą ir madingą drabužį.

8. Palaidinė. Pasirūpinkite puošnesne palaidine, ji gali būti šilkinė, nėriniuota ar minkštučio lengvai krintančio audinio.

9. Medvilniniai marškinėliai. Vienas būtiniausių šiltojo sezono pirkinių – kasdieniški T silueto marškinėliai. Dairykitės neutralių atspalvių arba grafinių marginimų.

10. Megztinis. Elegantiškas užsegamas megztukas ypač pravers, jį galėsite vilkėti ir prie džinsų, kelnių, ir prie suknelės ar sijono.

Lietpaltis

Lietpalčiai "Mexx", "Massimo Dutti", gamintojų nuotr.

Džinsai

Džinsai "Massimo Dutti", "Mango", gamintojo ir mango.com nuotr.

Kelnės

Kelnės "H&M", hm.com nuotr.

Sijonas

Sijonai "Asos", asos.com, Ltd nuotr.

Suknelė

Suknelės "Fornarina", "H&M", gamintojo ir hm.com nuotr.

Švarkas

Švarkai "Asos" ir "Lindex", asos.com, Ltd ir lindex.com nuotr.

Marškiniai

Marškiniai "H&M", hm.com nuotr.

Palaidinė

Palaidinės "Mango", "Asos", mango.com ir asos.com, Ltd nuotr.

Marškinėliai

Marškinėliai "Lindex", "H&M", lindex.com ir hm.com nuotr.

Megztinis

Megztiniai "Lindex", "Mango", lindex.com ir mango.com nuotr.