Smagus jausmas, kai paprasti ingredientai taip nustebina savo draugišku skoniu, bendra tekstūra lyg būtų susikibę rankutėmis, net svogūnas bajoriškai atliko didelį vaidmenį ... na taip fantazuot galima be proto, bet geriau nedelsti...

Reikės:
1,5 puodelio burokine tarka tarkuoto žiedinio kopūsto,
1 mėlynojo svogūno, smulkinto ir apkepto,
3-5 kiaušinių,
1 virtos vištos krūtinėlės puselės,
0,25 puodelio kokoso miltų (kavamale pamalkite paprasčiausias kokoso drožles),
druskos,
maltų juodų pipirų,
0,5 šaukštelio ciberžolės,
0,5 šaukštelio kario miltelių,
1 šaukštelio džiovintų arba šviežių/šaldytų petražolių,
2 šaukštų kokoso aliejaus kepimui.

Gaminimas. Vištos krūtinėlę susmulkinkite, berkite miltus, prieskonius, įmuškite kiaušinius, suberkite tarkuotą žiedinį kopūstą bei apkeptą svogūną. Viską gerai išmaišykite ir palikite pastovėti bei leiskite pabrinkti miltams apie 10 minučių.

Įkaitinkite keptuvę su riebalais ir šaukštu dėkite blynelių tešlą į keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol galėsite apversti blynelius. Kitą pusę apkepkite, kol gražiai paruduos.

Iškeptus blynelius dėkite ant virtuvinio popierinio rankšluostėlio, kad susigertų riebalų perteklius. Tiekite iš karto, arba valgykite šaltus, nes tai puikus užkandis.

P.S. žiedinį kopūstą galima būtų keisti brokolių, briuselio kopūstais ar baltagūžiu kopūstu. Galite įtarkuoti parmezano ar kitokio kietojo sūrio (apie 1/2 puodelio), prieskonius naudokite kokius mėgstate. Puikus lengvas pietų į darbą variantas - patogu dėtis į pietų dėžutę: neišbėgs.. :)
Vietoj vištos krūtinėlės galite naudoti bet kokią mėsytę, arba visai nenaudoti.

Recepto autorė: http://keistaipaprasta.blogspot.com