Obuolio figūrai – siauras sijonas paaukštintu liemeniu

Atrodytų, kad jau ko ko, bet siauro sijono tokiam figūros tipui nederėtų segėti. Juk jis išryškins zoną, kuri yra rizikingiausia – liemenį. Tačiau į tokias kalbas dėmesio nekreipkite. Drąsiai segėkite pieštuko silueto sijoną, kuris pabrėš jūsų siauresnius klubus ir suteiks figūrai moteriškumo. Kad neakcentuotumėte tiesaus liemens, nesisekite jokio dirželio, verčiau rinkitės įmantresnį sijono audinį.

Sam Faiers, AOP nuotr.

Didelei krūtinei – megztinis aukšta apykakle

Vizualiai megztinis be iškirptės krūtinę didina, bet jei rinksitės margintą geometriniais raštais ar spalvų blokais, šio efekto išvengsite. Raštai arba blokais išdėstytos spalvos kurs mažesnės krūtinės iliuziją. Žiemą vilkėkite šiltus golfus, tačiau venkite puoštų horizontaliomis linijomis.

Victoria Pendleton, AOP nuotr.

Kriaušės figūrai – džinsai

Tiesa, kad turinčioms kriaušės figūrą nėra lengva susirasti tinkamas kelnes, tuo labiau idealius džinsus. Vis dėlto tai įmanoma! Ieškokite ties klubais ir šlaunimis siaurų džinsų, kurie nuo kelių žemyn platėtų. Tokio kirpimo džinsai subalansuos figūrą, jei avėsite aukštakulnius batus, klubai atrodys dar siauresni, o kojos ilgesnės ir plonesnės. Rinkitės tamsų kokybišką džinsą.

Rachel Zoe, AOP nuotr.

Apvalioms formoms – saulės kirpimo sijonas

Jei jūsų figūra rubensiškų formų, pasidairykite platėjančio saulės kirpimo sijono. Jis formoms suteiks ryškesnį siluetą, harmonizuos figūrą. Įsigykite 50-ųjų stiliaus sijoną, šaltesniu oru prie jo derinkite ilgaaulius aukštesne pakulne ir smulkaus mezgimo megztinį V formos iškirpte.

Kelly Osbourne, AOP nuotr.

Berniukiškai figūrai – plačios kelnės

Toms, kurių pečiai yra platesni nei klubai, siūlome išmėginti šio pavasario tendenciją – plačias kelnes. Jos figūrai suteiks moteriškumo, mūvimos prie aukštakulnės avalynės ir kašmyrinio megztinio atrodys itin elegantiškai. Darbe tokias kelnes derinkite su romantiška palaidine ir liemenuotu švarkeliu, taip pat tiks minimalistinio dizaino viršutiniai drabužiai. Kelnės gali būti ir paaukštintu liemeniu.

Olivia Palermo, Tilda Swinton; Mavrixonline, SIPA/Scanpix nuotr.