Vienuose namuose kasmet eglė atgyja senoviniais žaisliukais, kituose šeima ją papuošia vienspalviais burbulais, trečiuose pamerkia eglės ar pušies šaką ir pakabina kelis imbierinius sausainius.

Sentimentalieji nori eglutės kvapo namuose, nori vaikams suteikti džiaugsmo, praktiškieji puošia plastmasinį žalėsį - nebus jokių spyglių. Puošia tuo, ką turi, nuolat atnaujindami eglės drabužį keliais žaisliukais.

O jei norime, kad Kalėdos būtų vis kitokios, kad patys nustebtume, kaip įdomiai gali atrodyti ne tik eglė, bet ir namai, derėtų pasižvalgyti į šventinio laikotarpio tendencijas. O gal kam nors galėsite ir dovanoti kažką iš šios spalvinės gamos, pasidairykite.

Mėlyna ir žalia - gaivios spalvos

Bene ryškiausia kryptis - mėlynos ir žalios spalvų derinys. Šaltuko ir šerkšno teks įsileisti į namus! Nauja būtinybė madų besivaikantiems - ekspresyvūs, vėsūs atspalviai: turkio, ledo žydrumo, pistacijų ar net tokie įmantrūs, kaip Kaspijos jūros žalumo.

Suderinti su pasidabruotais, blizgučiais aplipintais, baltais ir vintažiniais paviršiais, šie atspalviai atneš daugiau žiemos šalčio dvasios į jūsų namus. Permatomi stikliniai bumbulai, aplipinti žvaigždutėmis, bei stiklinės uogų kekės puikiai papildo natūralius pilkus žiemos tonus.

Naujas požiūris į tradicinę raudoną

Raudona ir žalia - dvi spalvos, be kurių neįsivaizduojame Kalėdų. Jei trokštate šiais metais pasidžiaugti kiek kitokia egle, tačiau norite likti ištikima tradicinėms spalvoms, galima eglę padabinti rudų ir oranžinių atspalvių žaisliukais. Elegantiški, šilti auksiniai tonai padės sukurti šventišką dvasią.

Auksas, bronza ir samanos

Žemiškos rusvos spalvos suteiks elegancijos, o štai auksinę galima panaudoti kaip foną ryškesnėms dekoracijoms. Pabandykite sudaryti pasakų miško įvaizdį namuose pasitelkusios oranžinę, geltoną, samanų spalvas. Nebijokite ir kankorėžių panaudoti dekorui.

Pelėdos, pelėdos ir dar kartą pelėdos

Atrodo, kad semtis įkvėpimo iš gamtos niekada nesustosime. Nors pasirodžiusios voveraitės šį sezoną vis populiarėja, pelėdos vis dar išlaiko savo poziciją kaip nenuginčijamos lyderės. Porcelianinės figūrėlės, drožiniai, žvakidės, pagalvėlės - jei ant jų yra pelėda, pataikėte į dešimtuką.

Ledinės rožės

Nors lauke per šventes baltuotų sniegas, kalėdiniuose papuošimuose gėlės vis dar figūruoja. Orchidėjos, pakalnutės bei rožės namų aplinkai suteikia paslaptingumo bei malonaus kvapo. Dekorui taip pat naudoti galima ir netikras ar šilkines gėles, kurios atrodo apšerkšnijusios, apledėjusios. Nepagailėkite ne tik auksinio, bet ir sidabrinio bei ledinio šarmo!

Shutterstock nuotr.