Užsukus netikėtiems svečiams, šį patiekalą pagaminsite greitai ir lengvai, o jis puikiai dera prie vyno taurės. Esu ragavusi įvairiausių šio patiekalo versijų - su brokoliais ir pelėsiniu sūriu, su kumpiu ir baklažanais, su porais ir špinatais, tačiau vienas gardžiausių ir greičiausiai paruošiamų būtent šis - su pomidorais ir alyvuogėmis. Jei norisi mėsytės, čia labai dera Parmos kumpis.

Reikės:
500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,
400 g neriebios varškės,
10 vyšninių pomidorų (arba 2 didelių pomidorų),
10 marinuotų didelių juodųjų alyvuogių,
1 kiaušinio,
0,5 šaukštelio baziliko,
0,5 šaukštelio Provanso žolelių,
0,5 šaukštelio džiovintų čili pipirų,
žiupsnelio druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Atšildykite šaldytą tešlą, šiek tiek pakočiokite. Trimis lakštais išklokite kepimo skardą.
Dubenėlyje sutrinkite varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir viską gerai išmaišykite. Gauta mase padenkite tešlą.

Pomidorus ir alyvuoges supjaustykite riekelėmis ir sudėkite ant varškės. Likusius tešlos gabalėlius supjaustykite juostelėmis ir padenkite paruoštą tartą.

Šaukite skardą į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 15-20 minučių.

Skanaus!