Kodėl vis niekaip neprisiruošiate į sporto salę ar pabėgioti? Nes vis nerandate laiko tik tai konkrečiai veiklai. O intymių raumenų treniruotė ypatinga tuo, kad nereikės savo darbotvarkėje stumdyti darbų bei susitikimų, kad galėtumėte atlikti šiuos pratimus.

Dar įdomiau, kad juos galite daryti nepriklausomai nuo:
* oro sąlygų (bėgioti kartais tingime dėl lietaus ar žvarbaus šaltuko),
* vietos (mankštinkitės per konferenciją darbe ar namie, žiūrėdama filmą),
* paros laiko (tinka bet kuri pasirinkta akimirka),
* kūno padėties (galite ir sėdėti, ir gulėti),
* supančių žmonių tankio (įmanoma treniruotis net tirštame troleibuse),
* algos dydžio (tai nieko nekainuoja).

Privalumai:
- iš šeimos biudžeto nereikės skirti pinigų, o malonumas, kurį patirsite jūs ir vyras, bus geriausias treniruočių įvertinimas,
- pagerėjusi lytinio gyvenimo kokybė leis jaustis laimingesne, spinduliuoti daugiau džiaugsmo,
- ištreniruoti raumenys praverčia gimdymo metu,
- sustiprinsite makštį, jį bus tvirtesnė, neišglebusi,
- dėl suaktyvėjusios kraujotakos pagerės odos kokybė.

Trūkumai:
- vyras gali neatlaikyti jūsų padidėjusio seksualinio apetito, tačiau labiau tikėtina, kad tik džiaugsis ir vis belsis su kuoka į jūsų intymias duris,
- pagerėjus intymiam gyvenimui, miegosite mažiau, bet kokybiškiau – kaip ką tik pamylėta nekalta mergaitė. Juk makšties raumenys bus tokie tvirti ir stangrūs!

Taigi - ką, kiek ir kaip reikės daryti?

Priklausomai nuo to, kaip išsivystę šie raumenys, moteris arba patiria orgazmą, arba apsiriboja tik paties mylėjimosi proceso teikiamu malonumu. Sustiprinti makšties raumenis yra paprasta, o kelias į malonumo bangavimus – Kėgelio pratimai.

Intymių raumenų – makšties – treniruotė puikiai veikia visą moters organizmą, pagerina kraujotaką ir medžiagų apykaitą. Reguliariai treniruojantis, pagerėja žarnyno veikla, sumažėja varikozė, o klimaksas nutolinamas dešimčiai metų.

Kėgelio pratimai rekomenduojami visoms vyresnėms nei 25 metų moterims, o po gimdymo yra tiesiog būtini. Pratimai yra paprasti, tačiau labai veiksmingi; jie ne tik sustiprina lytinius organus, bet ir padeda sekso metu pajusti naujus potyrius ir padovanoti nepakartojamų įspūdžių partneriui ir, žinoma, sustiprina jūsų pačios orgazmą. Taip pat Kėgelio pratimai padeda greitai atsistatyti po gimdymo, pagerinti savo „moterišką sveikatą" bei viso organizmo būklę.

„Pažintis" su savo makšties raumenimis.
Viskas, ko reikia, - įsitikinti, kad juos turite, t.y. kad jie gali susitraukti ir atsipalaiduoti. Tai galite padaryti lengvai - pabandykite sustabdyti šlapinimąsi. Arba įsivaizduokite, jog taip darote. Bent jau mane dažnai tokia būklė užklumpa prie namų durų: rakinu duris, o į tualetą labai spiria. Tada ir žūt būt suspaudi raumenis. Taigi jei pavyko įsivaizduoti ir sustabdyti sisiojimą, ar pajautėte, kaip įsitempė vidiniai raumenys?

Pirmasis pratimas. Stipriai (visi kūno raumenys tuo metu turi būti visiškai atpalaiduoti) sutraukite intymius raumenis 8-10 sekundžių. Pirmą savaitę reikia atlikti 5-10 sutraukimų 6 kartus per dieną. Per 6 savaites sutraukimų skaičių reikia padidinti iki 50-ties (taip pat 6 kartus per dieną). Po to, norėdamos palaikyti tonusą, kasdien galėsite atlikti perpus mažiau - apie 20-25 sutraukimus.

Antrasis pratimas. Pirmasis pratimas mokė suraukti, užlaikyti ir atpalaiduoti. O antrasis padės treniruoti raumenis, juos greitai sutraukinėjant – lyg mirksint. Tik tik tik. Taip tankiai sutraukinėkite 20-30 sekundžių 6 kartus per dieną. Paskui ilginkite iki 1 minutės (taip pat 6 kartus per dieną).

Trečiasis pratimas. Jį reikėtų atlikti namuose su makšties (vaginaliniais) kamuoliukais (jų yra kiekvienoje erotinių prekių parduotuvėje; galima įsigyti ir internetu). Šiek tiek pateptus lubrikantu kamuoliukus įstumkite į makštį ir bandykite išlaikyti juos iš pradžių bent 1 minutę, palaipsniui ilgindamos pratimo trukmę. Pratimą atlikite stovėdamos ir taip stiprinkite makšties raumenis.