Ši moteris atrodo pritrenkiamai. Tikrai pelnytai ji tapo seniausiu modeliu, pozavusiu garsiajam „Pirelli“ kalendoriui 2007 metais. Sophiai Loren išsirengė, būdama 72-ejų metų. Ji atrodė fantastiškai ir nušluostė nosis net 50 metų jaunesniems modeliams.

S. Loren yra tikras pavyzdys moterims, kad neprivalai būti liekna, kad galėtum džiaugtis gyvenimu ir stebinti pasaulį savo talentu. Ji netgi nebijo pareikšti, kad tai, kuo mes žavimės, žvelgdami į garsiąją aktorę, turėtume būti dėkingi... spagečiams! Būdama 173 cm ūgio, italė sveria per 60 kilogramų.

OK žurnalui moteris yra sakiusi:
* „Būkite dėmesingi tam, ką valgote. Valgykite labai labai mažomis porcijomis. Beveik badaukite, tačiau aš nebadauju, nes valgau labai daug. Jei nebadausite, sustorėsite. Ar norite būti stori?“

* „Pirmenybę teikite sveikiems produktams. Valgykite daug salotų, mažai mėsos, šiek tiek vaisių – tai viskas. Tačiau aš mėgstu saldumynus. Venkite duonos, nes imsite storėti nuo krakmolo“.

* „Šiek tiek fizinių pratimų yra gerai, tačiau aš niekuomet jų nedarau. Aš vaikštau, vaikštau, vaikštau – tai labai sveika širdžiai“.

* „Turite rūpintis savimi. Nevalgykite labai daug, nepamirškite ilsėtis, skaitykite knygas, stebėkite saulėlydį – žodžiu, susitelkite į dalykus, kurie jums teikia malonumo“.

Tačiau kaip vis dėlto S. Loren pavyksta atrodyti stulbinamai? Ji dievina makaronus – be jų negali gyventi. Tačiau nestorėja. Greičiausia paslaptis ta, kad valgo italai ilgai, skiria šiam šventam procesui kelias valandas, daug kalbasi. Be to, makaronai ne tokie – pagaminti iš kietagrūdžių kviečių. Juos organizmas visai kitaip įsisavina.

Loren teigimu, jai pavyksta išlaikyti figūrą, laikantis dviejų taisyklių – nesuvartoti daug kalorijų vienu prisėdimu ir kontroliuoti porcijų dydį. Vietoj sūrio ar grietinės padažų ji spagečius valgo su daržovių padažu.

3 DIENŲ S. LOREN DIETA

1 DIENA
Pusryčiai: 170 g apelsinų sulčių, kietai virtas kiaušinis.
Pietūs: bet kokių daržovių salotos su 60 g kalakutienos, pjaustytos juostelėmis, bei neriebiu padažu.
Vakarienė: 115 g makaronų su krevetėmis, špinatų salotus su neriebiu padažu.
Desertas: 1 obuolys.

2 DIENA
Pusryčiai: dubenėlis javainių su liesu pienu.
Pietūs: šviežių vaisių salotos ir 0,5 dubenėlio presuotos varškės.
Vakarienė: 115 g spagečių su frikadelėmis iš liesos kalakutienos, salotų lapai su neriebiu padažu.
Desertas: 1 kriaušė.

3 DIENA
Pusryčiai: 0,5 sudžiovinto arba paskrudinto riestainio su neriebiu sūriu.
Pietūs: 115 g žalių salotų su virta vištiena.
Vakarienė: 170 g lazanijos iš neriebaus sūrio, didelė porcija įvairių žalių lapinių daržovių salotų su neriebiu padažu.
Desertas: 2 persikai.