Tuomet leidžiame krūvas pinigų brangiems kremams, šveitikliams, serumams ir dermatologų konsultacijoms. Tačiau viso to galime išvengti, jei atkreiptume dėmesį į kasdienius aplinkos faktorius, kurie veikia mūsų odą. Sužinokite kas labiausiai kenkia odai ir džiaukitės švaria bei skaisčia oda!

Nešvarūs pinigai

Atrodo, elementaru, kad kiekvienas žmogus turi kuo dažniau plauti rankas. Tokių higienos taisyklių jau darželyje išmokstama. Tačiau kartais nesusimastome, jog ką tik lietusios purvinus banknotus ar monetas, priglaudžiame delną prie žando ar kaktos. Taip bakterijos patenka ant mūsų veido odos ir sukuria palankią terpę kilti infekcijai.

Mobilusis telefonas

Ant mobilaus telefono yra gausybė bakterijų. O juk kalbėdamos telefonu, nuolat jį glaudžiame ne tik prie ausies, bet ir prie žando. Jeigu, nusprendžiate papliurpti su drauge, kai esate namuose, naudokite garsiakalbį. Nuo ilgų pokalbių įkaitęs telefonas, „pažadina" ant jo esančias bakterijas, kurios persikrausto ant veido odos.

Kompiuterio pelė

Mokslininkai įrodė, kad ant kompiuterio pelės yra daugiau mikrobų nei ant unitazo dangčio. Todėl valydamos monitoriaus ekraną, nepamirškite dezinfekuoti ir pelės.

Galvos apdangalai

Turite daug spuogų ant kaktos? Tuomet venkite nešioti kepures, skrybėles ir plačius plaukų raiščius. Galvos apdangalai sugeria riebalų perteklių esantį ant kaktos, todėl juose ima daugintis bakterijos. Jei negalite atsisakyti kepurių, stenkitės jas kuo dažniau skalbti.

Nešvarūs plaukai

Būna, kad pramiegame, o tuomet susirišusios nešvarius plaukus stačia galva lekiame į darbus. Tačiau jei jūsų kirpčiukai ar kelios sruogos krenta ant veido nesistebėkite dėl atsiradusių spuogų. Riebaluoti plaukai liesdamiesi prie veido odos, gali užkišti poras ir sukelti alergijas.

Purvini akiniai

Korekciniai ar akiniai nuo saulės, taip pat kaupia nešvarumus, kurie nusėda ant nosies ir skruostų. Todėl valydamos akinių stiklus, nepamirškite kruopščiai išvalyti ir akinių rėmelių.

Nešvari patalynė

Jei nemėgstate dažnai keisti patalynės, pasikeiskite bent jau pagalvių užvalkalus, kurie dažniausiai liečiasi prie jūsų veido odos. Tai daryti rekomenduojama bent kartą per savaitę. Tai itin svarbu, nes mūsų veidas praleidžia trečdalį gyvenimo ant pagalvės.