Daugeliui toks sušukavimas asocijuojasi su greitai padaroma šukuosena, tačiau „arklio uodegos" įvairialypiškumas rodo visai ką kita. Klasika tapusi šukuosena, padailinta aksesuarais, nesitraukia ir nuo aukštosios mados podiumų.

Nesvarbu, kokio tipo jūsų plaukai - lengvai ar sunkiai sušukuojami, tiesūs ar garbanoti, - arklio uodega padeda suvaldyti bet kuriuos plaukus. Žinoma, jei norite tokios šukuosenos, jūsų plaukai turėtų siekti bent jau pečius.

Taip pat savo rankinėje visuomet turėtumėte nešiotis keletą modeliavimo priemonių. Tokia šukuosena yra itin universali, kadangi padeda užmaskuoti vieną kitą galvos ar kaukolės formos trūkumą. Stilingai pavelta arklio uodega, surišta ant pakaušio su įstrižais kirpčiukais suteiks jūsų veidui žavingo moteriškumo.

Tačiau šiemet itin madinga tiesi uodega. Ištiesinkite plaukus žnyplėmis ir stipriai surišite juos į ponio uodegą ant pakaušio, tuomet pagrindiniu akcentu taps jūsų veido bruožai.

Ši šukuosena madinga demonstruojant madas ir mėgstama daugelio žymių gražuolių. Būtent arklio uodega pasipuošę buvo ir naujausios Victorios Beckham drabužių kolekcijos modeliai. Manekenės  susirišo plaukus ir apjuosė galvą plačiais plaukų raiščiais. Dizainerė V. Beckham teigė, kad tokia šukuosena buvo pasirinkta, nes tai šio rudens topas.

„Arklio uodegos" populiarumas visiškai suprantamas - ši šukuosena lengvai padaroma, ji tinka ir kasdienai, ir šventėms, ją galima paįvairinti įvairiomis puošmenomis, kuodu, garbanojimu ir įvairiais aksesuarais. Nors „arklio uodega" yra paprasta ir nesudėtinga šukuosena, ji vis tiek turi atrodyti nepriekaištingai, todėl ją būtina deramai prižiūrėti. Plaukų galiukus reikėtų reguliariai patrumpinti bent kas tris mėnesius. Taip apsaugosite plaukus nuo galiukų skilinėjimo.

Paįvairinti „arklio uodegos" šukuoseną galima įvairiais aksesuarais, pvz., segtukais, kaspinėliais, plunksnomis. Šiai šukuosenai tinka įvairios retro stiliaus juostos, kaspinai.