Pripažinkime, padarytume bet ką, kad atsikratytume nepageidaujamų kilogramų. Viską, išskyrus, žinoma, sveiką mitybą ir reguliarią mankštą.

Žvaigždės šiuo klausimu menkai skiriasi nuo mūsų. Jos lygiai taip pat kankinasi kovodamos su antsvoriu. Kankinasi taip pat, tačiau kovoja skirtingai. Kaišioti nosis į žvaigždžių lieknėjimo reikalus nebūtų taip įdomu, jei jos tiesiog derintų maistą ir retkarčiais pasimankštintų. Sutikite, skamba nuobodžiai... Tad kokiais metodais figūrą tobulina scenos ir ekrano deivės?

Dieta, subalansuota ekscentrikėms

Gwyneth Paltrow, garsėjanti itin griežtais savo grožio puoselėjimo metodais, yra įsitikinusi, jog būtent jos mitybos įpročiai yra efektyviausi ir naudingiausi. Tokie naudingi, jog šios dietos priversti laikytis ir jos vaikai. Aplankiusi daugybę gydytojų ir sužinojusi, jog jos organizmas netoleruoja pieno produktų, vištos kiaušinių, gliuteno ir dar begalės kitų produktų, ji kardinaliai pakeitė savo ir savo šeimos mitybą.

Gwyneth išbraukė iš jos visus „bloguosius“ sveikatą niokojančius produktus, tokius kaip duona, raudona mėsa, pienas, baklažanai ir daug kitų. „Gerieji“, pagal Gwyneth, yra dygliuotojo ožerškio uogos, putpelės kiaušiniai, švieži jūros dumbliai ir kiti neįprasti produktėliai, kurių sunku gauti prekybos centre prie namų. Iš esmės tai yra ekscentriškasis populiariosios makrobiotinės dietos variantas – principai tie patys, tik produktai „žvaigždiški“.

Madonnos kančios

Makrobiotinės dietos entuziastė yra ir Madonna. Ši dieta rekomenduoja vartoti tik natūralų, termiškai neapdorotą maistą. 60 proc. raciono turi sudaryti grūdinės kultūros (daugiausia ryžiai), trečdalį valgiaraščio sudaro daržovės ir vaisiai, likusi dalis skiriama desertams ir gėrimams. Mėsa, pieno ir kviečių produktai griežtai draudžiami. Madonnai tokie apribojimai pasirodė per menki, tad makrobiotinę dietą ji transformavo į „ryžių ir jūros dumblių itin mažomis porcijomis“ dietą. Žinoma, nepamirškime ir 3 val. trukmės alinančių treniruočių kasdien.

Kokių gardžių patiekalų galima pasiruošti, laikantis ar bent jau nepažeidžiant makrobiotikos reikalavimų?

Amerikietiški kalneliai

Nepaisant tokių beprotiškų pastangų (o gal kaip tik dėl jų), abi šios garsenybės nesipuikuoja prizais seksualiausių žvaigždžių rinkimuose. Beyonce Knowles šias dvi damas lenkia ne tik savo apimtimis, bet ir garbingais titulais minėtuose topuose. Beyonce stengiasi derinti maistą, valgo daug daržovių, žuvies, varškės, tačiau negali atsispirti saldumynams. Jei jau reikalas prispiria, imasi radikalių metodų.

Jei leidote sau pernelyg daug šokoladinių gardėsių ir jums per dvi savaites būtinai reikia numesti 6 kg (kaip dažnai nutinka Beyonce), galite išbandyti klevų sirupo dietą. Jums visiškai neteks badauti - kokteilį iš kelių šaukštelių klevų sirupo, citrinos sulčių bei žiupsnio kajeno pipirų galėsite gerti kada panorėjusi. Tiesa, daugiau jūsų racione nebus numatyta absoliučiai nieko. Beyonce išgyveno...

Kraštutinumai – popierius ar lašelinė?

Radikaliomis galima pavadinti ir kitų Holivudo gražuolių dietas. Nicole Kidman, norėdama greitai atsikratyti kelių kilogramų, griebiasi kiaušinių dietos – trys kiaušiniai per dieną, keturi – jei labai alkana. Jennifer Aniston valgo tik kūdikiams skirtus mišinukus, o Renee Zellweger badą malšina triauškindama ledukus. Tačiau viena keisčiausių ir labiausiai gąsdinančių – lašelinės dieta. Sklinda gandai, jog pramogų ir mados pasaulyje ji labai populiari.

Šios dietos pagrindinis principas – tiesiai į veną sulašinamas vitaminų kokteilio tirpalas. Tokiu būdu organizmas gauna naudingų medžiagų, tačiau išvengiama kalorijų. Na, tai šiek tiek gudriau nei alkį malšinti popierinėmis servetėlėmis ar tualetiniu popieriumi – tokį liūdną metodą praktikuoja aukštosios mados modeliai, tos manekenės, kurios vaikšto podiumu.

Sveikiausia – sveikai maitintis

Jei pasigedote sveiko požiūrio į kūną ir grožį, yra kuo Jus pradžiuginti. Jis egzistuoja! Penelope Cruz laikosi Viduržemio jūros dietos ir teigia, jog sporto salėje nesilanko, nes jai ten „nuobodu“. Aktorė mieliau renkasi šokius ar giluminių raumenų treniruotes. Nusivylusi, tačiau labai patraukli namų šeimininkė Eva Longoria propaguoja sveiką mitybą ir 40 minučių trukmės mankštas kelis kartus per savaitę. Ypatingą dėmesį gražuolė skiria apatinei kūno daliai.

Viena geidžiamiausių planetos moterų Monica Bellucci prisipažįsta, jog priaugusi keletą kilogramų, nealina savęs dietomis, o į savo garderobą įtraukia daugiau juodų drabužių. Garsioji italė teigia, jog dievina itališką virtuvę, niekada nesilaiko griežtų dietų ir nemėgsta sporto. (ČIA rasite atsakymus, kodėl intensyvus sportas atgrasus daugeliui Italijos moterų.). Ir vis dėlto atrodo Bellucci nepriekaištingai.

Kaip rodo žvaigždžių patirtis, sulieknėti nėra taip jau sudėtinga, o jei užkandžiausite tualetiniu popieriumi, ir gana pigu. Tačiau tapti laimingesnėmis ir gražesnėmis – tai jau mokslas ir ilgalaikės meilės sau rezultatas. 10 patarimų žengiančioms šiuo keliu - ČIA.