Kai yra produktas, tai reikia ir recepto! Varčiau savo knygas - baklažanų patiekalai jose tikrai ne retenybė. O tada kilo mintis - noriu kiniškų baklažanų. Taip, tų, kuriuos visi labai mėgstam. Baklažanai - tai, ką visada iš ilgo meniu sąrašo būtinai pasirenkam kinų restoranuose arba užsisakom į namus. Traškūs baklažanai saldžiarūgščiame padaže - tai vienas mano pačių geidžiamiausių kinų virtuvės patiekalų.

Taigi siūlau ir jums išbandyti mano mėgiamą patiekalą, kuris yra sotus ir labai labai skanus. Beje, jei mėgstate aštrų maistą, padažą galite pagardinti čili pipiriais.

Padažui reikės:
1 vidutinio dydžio morkos,
4-5 česnako skiltelių,
5 šaukštų rudojo cukraus,
1 šaukšto balzamiko acto,
2 šaukštų baltojo vynuogių arba obuolių acto,
4-5 šaukštų tamsaus sojos padažo,
1 nubraukto šaukštelio kukurūzų krakmolo,
šlakelio aliejaus.

Traškiems baklažanams reikės:
1 vidutinio dydžio baklažano,
2 kiaušinių baltymų,
4 kaupinų šaukštų kukurūzų krakmolo,
aliejaus kepimui.

Gaminimas. Supjaustykite baklažanus nedideliais kubeliais (apie 2 cm dydžio), tuomet sudėkite į kiaurasamtį ir pabarstykite rupia druska. Palikite, kad nuvarvėtų ir dingtų kartumas. Praskalaukite vandeniu, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

Pasigaminkite padažą: gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame trumpai pakepinkite šiaudeliais supjaustytas morkas (jos turi likti traškios, o ne minkštos), sumeskite peiliu sutraiškytas česnako skilteles ir dar minutę pakepinkite maišydamos. 

Suberkite cukrų, supilkite actą, sojos padažą, viską maišykite, kol ištirps cukrus. Pusėje stiklinės vandens ištirpinkite krakmolą ir maišydamos supilkite į ruošiamą padažą.

Pasigaminkite masę traškiai plutelei: suplakite baltymus ir juos išsukite su krakmolu. Masė turi būti labai tiršta: ji suminkštės, kuomet susimaišys su baklažanų išskirtomis sultimis.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų (kad baklažano gabaliukai jame plauktų - aliejaus turi būti apie 2-3 cm nuo dugno). Baklažano gabaliukus sudėkite į dubenį su baltymų ir krakmolo mišiniu. Juos apvoliokite, kad pasidengtų plakiniu, ir po vieną dėkite į įkaitusį aliejų. Kepkite trumpai, kol paskrus iš abiejų pusių, apversdamos, kad tolygiai apkeptų.

Sudėkite iškepusius baklažanus ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus. Taip iškepkite visą baklažaną ir sumaišykite su šiltu padažu.

Patiekite su ryžiais ir sojos padažu.

Skanaus!