Atsiranda naujų pokalbių temų, bendrumo pojūtis, o taip pat ir pretekstas susitikti - juk šokių žingsnelius reikia patobulinti! Skamba vaikiškai, bet pripažinkime, visi taip darome. Tad jei tam tikru būdu tiesiog paliesite kitos lyties atstovą, patrauksite jį kur kas labiau, nei tai jums pavyktų padaryti įrodant savo erudiciją ar išvaizdos privalumus.

Nepriklausomai nuo to, ar žengiate pirmuosius žingsnius ant parketo su pažįstamu ar nepažįstamu žmogumi, viskas turi vykti subtiliai. Tad kaip nepersitengti pasimatymuose ant parketo?

Pritamsintos šviesos, malonus ausiai ritmas ir, rodos, judesiai savaime pulsuoja tavo kūne. Tik šalia trūksta partnerio. Tad pirmoji problema - žmogus, su kuriuo galėtum/norėtum mokytis šokti. Štai jau čia metas pradėti rodyti iniciatyvą. Savo noru šokančių draugų, sutuoktinių, pažįstamų beveik nėra.

Jeigu nusprendei susirasti savo idealųjų šokio palydovą, teks padirbėti. Nuo to, su kuo pasirinksi žengti ant parketo, priklausys, kaip viskas rutuliosis toliau. Bet Jūs paklausite - kodėl būtent šokiai? Prisiminkite prisilietimų galią. Nekalti judesiai iš tikrųjų siunčia skirtingas žinią, tad jei norite dviprasmiškų užuominų, pirmiausiai apgalvokite, ar jų tikrai siekiate.

Pripažinkime, šokių užsiėmimai - idealūs pasimatymai ant parketo. Šlakelis flirto, įgyta „bendravimo viza" gali jums padėti jau seniai į akis kritusiam vyrui padaryti įspūdį. Tad „draugai" - patogus statusas visais atžvilgiais.

Juk šokiai - ne tik idealus antidepresantas, bet ir galimybė nesąmoningai parodyti dėmesį, o kartu suspindėti kitu amplua simpatiško draugo akyse. Tai gali tapti aliuzija į pirmus pasimatymus iš kurių palaipsniui gali išaugti ir kažkas gražesnio. Pavyzdys, kurį matome visi - Karina Krysko ir Saulius Skambinas, susipažinę projekte „Šok su manimi", po ilgos draugystės dabar sūpuoja kūdikį.

Lytėjimas - tai menas ir galimybė užmegzti emocinį ryšį. Akimirka - ir jūs padarysite įspūdį bent truputį jumis besižavinčiam asmeniui. Ar pradėjus atsitiktinai liesti, jūsų potencialus draugas linksta arčiau jūsų? Jei dėl jūsų kūno kalbos viliojimo jūsų draugas švelniai murkia viduje, jis negali nieko padaryti, tik nesąmoningai bandyti siekti daugiau jūsų kūno kontaktų. Jei matote, kad tai vyksta, „patapšnokite" sau per petį - jums puikiai sekasi.

Jei tai nepavyko, rečiau jį lieskite. Tad tereikia pabandyti peržengti kito žmogaus asmeninę erdvę ir žaismingai paliesti jį - nuvalyti „dulkę", pritariamai patapšnoti petį ar netyčia užkliudyti koją. Tačiau jokių erzinančių žnaibymų ar aliuzijų į intymesnius santykius. Stebėkite, ar jis atkartoja jūsų judesius, ar prisilietimų daugėja. Šokių aikštelė tokiems eksperimentams - ideali vieta, juk šokant kontaktas būtinas.

Žinodamos šias gudrybes ir atėjusios šokti tiesiog su pažįstamu ar kolega, kuris jus žavi tik kaip potencialus šokių partneris, nepadarysite klaidų ir nepradėsite „netyčia" jų vilioti. Jokių žibančių akių, pernelyg malonaus bendravimo ar bandymų parepetuoti papildomai - ir judviejų draugystė nesugrius.

Taip pat šokių aikštelė gali būti puiki priemonė santykiams stiprinti su jūsų būsimu ar esamu sutuoktiniu.

Jau įvardintų prisilietimų galia skatins Jus skubėti po darbo į „pasimatymą" ant parketo, po kurio galbūt norėsis prisiminti pirmuosius susitikimus ir bent trumpam atsiplėšti nuo rutinos, į kurią taip lengva įsisukti. Svarbiausia niekada nepamiršti savo žavesio paslapčių ir kokio šokių partnerio ieškote - tokio su kuriuo tenorite pramankštinti raumenis ar daugiau nei prasiblaškyti.