Jie turi argumentą: višta ar kalakutas ne itin protingas padaras, o štai triušiukas, jo kailiukas ir akytės sukelia kitokią reakciją.

Tačiau ne agituoti už mėsą ar žaliavalgystę čia ruošiuosi. Kas mėgsta triušį, tiems - receptas.

Reikės:
1 triušio (ne mažiau kaip 2 kg),
1,2 kg prinokusių pomidorų,

500 g svogūnų,

2-3 česnako skiltelių,
300 ml sauso raudono vyno,
70 g sviesto,
alyvuogių aliejaus,
miltų,
džiovinto raudonėlio,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Supjaustykite triušį nedideliais gabalėliais per sąnarius. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei česnaką. Pomidorus minutei panardinkite į verdantį vandenį, perliekite šaltu ir nulupkite odelę. Sėklas ir skystį pašalinkite, o minkštimą smulkiai supjaustykite.

Į dubenėlį berkite miltus, druską bei pipirus, išmaišykite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite alyvuogių aliejų. Apvoliokite triušio gabaliukus miltuose, nukrėskite likutį ir apkepinkite ant vidutinės ugnies iš visų pusių, kol gražiai apskrus.

Suberkite į keptuvę su mėsa svogūną, česnaką ir troškinkite, kol svogūnas suminkštės - apie 5 minutes. Nesukepinkite.

Tada supilkite vyną, padidinkite ugnį, leiksite nugaruoti apie ¼ vyno. Dažnai vartykite triušio gabaliukus, pamaišykite svogūną.

Suberkite pomidorus, raudonėlį, druską bei pipirus. Palaukite, kol užvirs, sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite triušieną po dangčiu iki visai suminkštės, apie 1,5 valandos.

Labai tinka valgyti su šviežiomis virtomis bulvytėmis. Skanaus!