Kūno kalbos ekspertai teigia, kad galima nemažai sužinoti apie žmogaus charakterį, būdą ir kompleksus vien tik pažvelgus į jo šypseną.

Juk žmonės šypsosi ne tik prieš foto objektyvus, diplomų teikimo ceremonijas ar išgirdę juokingą anekdotą. Žmonės kiekvieną dieną, daugybę kartų nusišypso nevalingai. Kartais pakanka prisiminti, pagalvoti apie kažką linksmo ar malonaus.

Taigi, pasižiūrėkime ką apie žmones galime sužinoti vos pažvelgę į jų šypsenas.

Marilyn Monroe šypsena
Klasikine, koketiškai atvira šypsena, paprastai pasižymi tos moterys, kurios mėgaujasi buvimu dėmesio centre. Tokią šypseną dažnai palydi garsus juokas. Šis šypsenos tipas rodo, kad žmogus pasitiki savimi, yra linksmas ir komunikabilus.

Sučiaupta, plona šypsena
Turinčios siaurą šypseną, dažnai būną susikausčiusios, linkusios į kraštutinumus. Jos būną arba pernelyg savimi pasitikinčios arba atvirkščiai - menkos savivertės. Tačiau net 15 procentų žmonių atsisako pozuoti nuotraukose atvirai šypsodamiesi vien dėl kreivokų dantų.

Drovi šypsena
Delnu pridengta šypsena pirmasis signalas, jog žmogus turi problemų su dantų išvaizda arba sveikata. Daugelis žmonių, kurie gėdijasi savo dantų formos ar kreivumo pridengia šypseną ranka arba plaukais, kita dalis šypsodamiesi nusisuka nuo pašnekovų. Tačiau tai nereiškia, kad žmogus yra kuklus ir nemokantis bendrauti.

Dantų pastos šypsena
Tai tobula dantų pastos reklamų ir raudonojo kilimo šypsena. Plati šypsena ir baltų, lygių dantų komplektas kiekvienos garsenybės būtinas atributas. Tokios šypsenos savininkai yra labai mieli, gerų ketinimų vedini žmonės. Žinoma, jei šypsena nėra suvaidinta ir „surepetuota" prieš veidrodį.

Praverta šypsena

Vos vos pravertos lūpos gali būti nesaugumo ženklas arba nenoras atskleisti savojo aš. Daugeliu atvejų ši šypsena paverčia akis negyvomis, blausiomis ir veidas atrodo niūrokai.