Visiškai jo išnaikinti, deja, neįmanoma, tačiau dėl to neturėtumėte per daug kompleksuoti. Vyrai jį pastebi kur kas sunkiau nei moterys, todėl tenka pripažinti, kad labiau drovimės moterų, kurios nužiūrinėja viena kitos figūras, nes kiekviena stebime konkurentes. Kate Moss, Kim Kardashian, Beyonce, Pippa Middleton, Jennifer Lopez ir daugybė kitų įžymybių taip pat kamuoja apelsino žievele „pasipuošę" sėdmenys ir kitos kūno dalys, tačiau net krūvos pinigų nepadeda jo išnaikinti 100 proc.

Tačiau nuleisti rankų tikrai nereikia, celiulito požymius galima sumažinti ir užkirsti kelią jo plitimui. Tereikia bent 3 kartus per savaitę pasimėgauti ilgesnėmis maudynėmis duše.

Anticeliulitinių maudynių žingsniai:

1. Įsitikinkite, kad turite tikrai gerą maudynių šepetį. Geriausia, jog šis būtų su ilga rankena, nes taip bus lengviau pasiekti visas kūno sritis. Taip pat vertėtų rinktis šepetį su natūraliais šeriais, kurie nesubraižys jūsų odos paviršiaus.

2. Prieš maudynes sausu šepečiu pamasažuokite sausą kūną. Pradėkite nuo kojų ir kilkite į viršų link sėdmenų. Taip pašalinsite negyvas odos ląsteles ir suaktyvinsite kraujotaką. Masažuojant kūną šepečiu, labai svarbi judėjimo kryptis, visi judesiai turi būti nukreipti link širdies, todėl jei masažuojate pečius ar pilvą, braukite šepečiu link krūtinės.

3. Po šveitimo sausu šepečiu nelįskite į karštą vandenį, celiulitą žymiai veiksmingiau naikina šaltas vanduo, tačiau tiks ir šiek tiek drungnas. Jau sušlapinus kūną pakartokite masažą šepečiu, tik intensyviau braukdamos per odą. Šveiskite visą kūną, ne tik problemines sritis.

4. Pilvui, sėdmenims ir šlaunims skirkite daugiau dėmesio. Geriausia naudoti į delną telpantį šepetį šiurkštesniais šereliais. Su tokiu šepečiu galėsite stipriau masažuoti šias kūno vietas. Sukamaisiais judesiais pradėkite masažuoti šlaunis, kildamos į viršų. Taip „iššukuosite" po oda susikaupusį riebalinį sluoksnį, kuris ir yra pagrindinis celiulito draugas.

5. Po kūno šveitimo, prieš pat maudynių pabaigą, pažaiskite kontrastiniu dušu. Pradžioje šiltu vandeniu apliekite visą kūną, o vėliau kiek įmanoma šaltesniu. Procedūrą pakartokite bent 3 kartus. Paskutinė vandens srovė turi būti šalta.

6. Nusausinusios kūną rankšluoščiu, įtrinkite problemines kūno vietas anticeliulitiniu kremu, kuris po šių procedūrų įsisavins bent 3 kartus geriau, todėl rezultatai matysis daug greičiau.