Sumaniai žaisdamos drabužiais, raštais, sluoksniais, aksesuarais galite sukurti proporcingą figūrą. Paplūdimyje visi vienodi, o kai esame su drabužiais, stengiamės parodyti save iš kuo geriausios pusės. Nepriversi moters užsivilkti serafano, kuris ją akivaizdžiai storina. Nebent tai būtų moteris, kuri žūt būt siekia priaugti nors kažkiek kilogramų.

Platūs pečiai. Tikrai nebūtina slėpti viso kūno po drabužiais. Tik įsidėmėkite, kad tabu - plačios rankovės. Taip pat vertėtų vengti tokios kombinacijos - siauros kelnės ir platus viršutinis drabužis (švarkas, tunika, palaidinė). Tai dar labiau pabrėš pečių plotį.
Tegul jūsų aprangoje būna bent keletas stambių detalių - jos subalansuos jūsų figūrą. Pavyzdžiui, sijonas su didelėmis gėlėmis ar su kitos spalvos raukinių juosta.

Platūs klubai. Segėkite sijonus iki kelių, pageidautina rinktis ne pieštuko, o trapecijos formos, lengvai krintančius. Viršutiniai drabužiai turi išryškinti jūsų krūtinę ir kaklą, taigi pravers raukiniai, karoliai, skarelės (gal net kelios eilės). Moterys plačiais klubais turėtų vilkėti laisvai priglundančio silueto, o ne aptemptus drabužius. Reikėtų atsisakyti trumpų švarkelių ir sijonų.

Pilnos rankos. Neslėpkite jų palaidinėse ar suknelėse aptemptomis rankovėmis - toks drabužis tik dar labiau išryškina rankų formą bei kontūrus (pabrėžia „mėsas", dėl kurių kompleksuojate). Vilkėkite drabužius plačiomis rankovėmis iš peršviečiamo audinio. Vienas iš variantų - gaubkitės plačiu šaliu arba ponču.

Pilna talija. Ją galima vizualiai suploninti, jei rinksitės drabužius paaukštintu arba pažemintu liemeniu. Taip pat spintoje privalote turėti laisvo silueto drabužių. Tų, kuriems reikalingas diržas arba su akcentuota liemens linija (pavyzdžiui, sudurtinė suknelė) geriau atsisakykite.

Didelė krūtinė. Sureguliuoti kūno proporcijas padės viršutinis drabužis su iškirpte. Idealiai tiks V formos ar apvali gili iškirptė. Stenkitės nedėvėti viršutinių drabužių iš šiurkščių, „kietų" ar aptemptų audinių uždaru kaklu (be užsegimo ir apykaklės).

Itin liekna figūra. Jei gamta jūsų neapdovanojo apvaliomis formomis, tai nereiškia, jog negalite atrodyti moteriškai. Vilkėkite ryškių spalvų drabužius su originaliais raštais. Apimties jūsų figūrai suteiks plačios rankovės ir nėriniai. Aptemptų drabužių taip pat geriau vengti - jie išryškins jūsų beklubę figūrą.

Probleminės" kojos. Jos itin pilnos, liesos ar kreivos? Atsisakykite trumpų sijonų ir šortų. Segėkite pailgintus sijonus, vilkekite sukneles. Kelnės tegu būna laisvos, ne siaurėjančios.

Maža krūtinė. Tokioms moterims geriau vilkėti viršutinius drabužius su pridedamomis kišenėmis arba raukiniais krūtinės srityje. Nereikėtų rinktis plonų, figūrą išryškinančių megztinių, palaidinių be užsegimo ar apykaklės. Kad viršutinė kūno dalis įgytų apimties, rinkitės drabužius su kelių eilių nėriniais, taip pat raukiniais ties susegimo linija.

Siauri klubai. Juo paplatins lengvai krintantys ilgi sijonai. Pirmenybę teikite drabužiams su plačia juosmens linija (gali būti ir diržas) - jie pabrėš jūsų taliją, o klubai atrodys apvalesni. Atsisakykite aptempto silueto drabužių. Dar viena kenksminga jūsų figūrai kombinacija - siauras sijonas arba kelnės ir aptemptas džemperis, megztinis.

Plokščias užpakaliukas. Jūsų drabužiai neturėtų aptempti klubų. Pirmenybę teikite rauktiems sijonams arba sijonams su klostėmis, švarkeliams ar palaidinėms iki talijos.
Taip pat geriau nederinti aptemptų kelnių su džemperiu, taip pat kaip ir nesusikišti palaidinės į sijoną. Paltus ir lietpalčius rinkitės plačius, su plačiu diržu.

Trumpas kaklas. Vizualiai kaklą pailginsite trumpų plaukų šukuosena (iki pečių) - taip kaklas atrodys grakštesnis. Vilkėkite palaidines ar sukneles gilia iškirpte. Stati apykaklė ar drabužis visai be jos - ne jūsų variantas. Taip pat venkite ryšėti skareles.

Ilgas kaklas. Jį sutrumpins ilgų plaukų šukuosena. Dėvėkite drabužius aukšta atverčiama apykakle, taip pat palaidines stačiu kaklu. Galite drąsiai ryšėti skareles, puoštis karoliais ir segėmis. 

AFP/Scanpix nuotr.