Vien nuo įsivaizduojamos spalvų gausos seilės tįsta. Kad nereikėtų tik prikrauti lėkštę vaisių ar patiekti šokolado fondiu su bananais, siūlome visai kitokių patiekalų. Nesudėtingų, tačiau originalių.

AVIEČIŲ SRIUBA SU MORENGAIS

Didžiausias vargelis bus su morengais. O visas kitas darbas - lengvas kaip snaigė tavo delne.

4-6 porcijoms reikės:
250-300 g cukraus pudros,
0,5 citrinos sulčių,
1 kg aviečių (šaldytų),
6 kiaušinių baltymų.

Gaminimas. Orkaitę įkaitinkite iki 100-120 laipsnių. Kad morengai pavyktų, baltymai turi būti kambario temperatūros, o plakimo indas sausas ir ne plastikinis.

Kiaušinio baltymus labai gerai išplakite šluotele (geriau vis papildant, po vieną plakti). Kai tik baltymai gerai pabals, kai taps panašūs į švarų sniegą, pamažu pilkite cukraus pudrą ir plakite, kol masė taps orinė. Išspauskite citrinos sulčių, išmaišykite.

Skardą išklokite kepimo popieriumi. Saldžią baltymų masę dėkite į konditerinį maišelį ir nutapšnokite popierių apie 6 cm skersmens morengais. Juos džiovinkite 90-100 laipsnių orkaitėje 3-4 valandas. Kitos šeimininkės praveria orkaitės dureles, kad morengai pavyktų :)

Atšildytas avietes suplakite plakikliu su šiek tiek cukraus pudros (pagal skonį). Uogų sriubą išpilstykite į lėkštes, o viršų papuoškite morengais.

KEPTI PERSIKAI SU AVIEČIŲ PADAŽU
Visa įmantrybė - kepimas ant grotelių. Lauko kepsninė būtų idealu.

Reikės:
2 didelių prinokusių, kietų persikų,
200 g aviečių,
cinamono,
1 šaukšto cukraus,
1 šaukšto tamsaus romo,
2 šaukštelių citrinos sulčių,
4 mėtos lapelių.

Gaminimas. Persikus perpjaukite pusiau, atsargiai išimkite kauliuką. Vidines puseles apšlakstykite romu, apibarstykite cinamonu.

Plakiklyje suplakite avietes (atšildytas) su cukrumi ir citrinos sultimis, kol taps piurė. Perkoškite tą masę per sietelį, palikite, kad atvėstų.

Persikus kepkite ant grotelių (įdubimais į apačią) apie 2-3 minutes, kol atsiras grotelių žymė. Apverskite ir kepkite, kol vaisiai suminkštės.

Į lėkštutes dėkite persikų puseles (pjūviu į viršų), apliekite aviečių padažu ir papuoškite mėtų lapeliais.

MANDARINŲ SRIUBA SU PISTACIJOMIS IR LEDAIS
Neįtikėtinas skonis. Galima papuošti keliomis vyšniomis arba avietėmis. Dėl skonio ir grožio.

4 porcijoms reikės:
4 šaukštelių cukraus,
šviežių mėtų lapelių,
1 šaukštelio krakmolo (patartina ryžių),
600 g mandarinų sulčių,
3 mandarinų,
2 šaukštų nesūdytų pistacijų,
vanilinių ledų.

Gaminimas. Krakmolą praskieskite su 1 šaukštu vandens. Pistacijas išgliaudykite, padalinkite į puseles.

Puode pakaitinkite mandarinų sultis, suberkite cukrų, maišykite, bet, neleidusios užvirti, nukaiskite. Į puodą maišydamos pilkite krakmolą, pistacijas, berkite mėtų lapelius ir mandarinų skilteles.

Išmaišykite spalvingą sriubą ir išpilstykite į lėkštes. Į centrą dėkite po vanilinių ledų rutuliuką ir iš karto valgykite.

KEPTI GREIPFRUTAI SU CUKRUMI
Negali nepasisekti. Savo kūriniu džiaugsis net absoliučiai nusivylusios šeimininkės.

4 porcijoms reikės:
3-4 šaukštų cukraus,
2 greipfrutų.

Gaminimas. Greipfrutus perpjaukite pusiau. Kiekvienos puselės apačią nupjaukite, kad greipfrutai tvirtai stovėtų.