Jo receptą, kaip dažnai nutinka, parnešė iš savo darbo moterėlių Danijoje Nielsas. Moterys mėgsta atsinešti kažko gardaus į darbą „prie kavos", o tas pyragas, kaip tvirtino mano mylimasis, buvo penkių kabineto kolegų sutvarkytas greičiau nei spėjo vanduo virdulyje užkaisti.

Rekomenduojame jį jums išmėginti, gal net ryt ryte jį iškepti ir atsinešti į darbą - bent jau čia, Lietuvoje, - Pyragų diena! Tuo puikiai prisidėsite prie TV3 rengiamos Išsipildymo akcijos. Pyragą parduosite kolegai, o gautus pinigus paaukosite vaikams.

O štai to greito ir skanaus pyrago receptas. Jį galite gerinti iki išprotėjimo, tarkim, kitąkart su obuoliais įversti ir migdolų drožlių arba išmirkytų razinų... Mmmm...

Reikės:
3 kiaušinių,
1 stiklinės cukraus,
1 stiklinės miltų,
0,5 šaukštelio cinamono,
5-6 nedidelių obuolių,
sviesto kepimo indui patepti.

Gaminimas. Kiaušinio trynius gerai išsukite su cukrumi, berkite cinamoną. Stenkitės trinti, kad cukraus grūdelių jaustųsi kuo mažiau. Tada išplakite iki purumo kiaušinių baltymus ir labai atsargiai maišydamos sudėkite į trynių masę. Maišykite palengva, neplakite.

Į purią gelsvą kiaušinių ir cukraus masę berkite po kelis šaukštus miltų ir maišykite. Taip pavyzdingai maišykite, kol subersite visą miltų stiklinę.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kol ji kais, paruoškite obuolius. Nulupkite, supjaustykite plonomis skiltelėmis (jei norite, dar pagardinkite šaukšteliu cukraus ir trupučiu cinamono, tačiau tai nėra būtina). Berkite obuolius į tešlą ir išmaišykite.

Kepimo indą (jei apvalus, užteks 24 cm skersmens) ištepkite sviestu ir pilkite būsimą pyragą. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 40-45 min. Vis pažvelkite, kad gražiai skrustų. Valgykite su plombyro ledais.