Morkos nėra mano mėgstamos daržovės, tačiau kepinius iš jų dievinu. Patinka šis pyragas ir Henriko sūnui, kuris vis dažniau apsilanko mano namuose.

Prisimenat Henriką, mano kolegą, istorijos mokytoją? Nors jis labai santūrus ir savo jausmų nerodo, tačiau iš pavienių jo veiksmų galiu spręsti, kad per vasarą mūsų draugystė pasislinko į rimtesnę pusę. Ir mokykloje abu taip burkuojame, kad mus mokiniai jau apkalba, sako, kad tarnybinį romaną užmezgėme.

Na, o kol santykių nėra, nevadinu tai romanu. Leidžiu įvykiams tekėti sava vaga. Ramiai, niekur neskubant. Toks yra ir morkų pyragas - niekur neskubi, sumaišai viską, pašauni ir mėgaujiesi laiku sau. Pradedam.

Reikės:

4 didelių morkų (arba 5 mažesnių),
4 kiaušinių,
1 stiklinės cukraus,
175 g ištirpinto sviesto (arba 0,5 stiklinės kokio nors aliejaus),
1-1,5 stiklinės miltų (gali prireikti ir 2 stiklinių, jei morkos sultingos),
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių,
riešutų,
džiovintų vaisių,
prieskonių (cinamono, gvazdikėlių, kardamono, galima dėti ir imbiero, muskato bei kvapiųjų pipirų).

Gaminimas. Morkas sutarkuokite smulkia trintuve (kaip bulviniams blynams). Jokiu būdu nenusunkite! Sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, sviestu, miltais, kepimo milteliais ir likusiais priedais (riešutus ir vaisius šiek teik galite pasmulkinti).

Dėkite paruoštą tešlą į kepimo formą, šaukite į 180-200 laipsnių kaitrumo orkaitę ir kepkite, kol tešla nebelips prie medinio smeigtuko (vis įbeskite į pyragą ir patikrinkite).

Kepimo procesas, galiu pasakyti, užtrunka gana ilgai, apie 1 valandą, tad tą laiką puikiausiai galėsite skirti savęs palepinimui - veido ir kaklo kaukei. Neužmirškite ir plaukų.

Kepi pyragus ir dar savo grožiu pasirūpini. Ar blogas savaitgalio planas, a?