Šiandienos mūsų pasiūlymas kreminė morkų sriuba su kokoso pienu ir pačirškintomis krevetėmis. Idealu, jei turite kepsninę - ten paruoštos krevetės bus gardesnės. Bet galite pamėginti jas tiesiog pakepinti keptuvėje. Tik, žinoma, skonis bus jau nebe toks...

Beje, nebūtinai reikalingas ir termosas. Spėriai virtuvėje besisukančios šeimininkės (arba turinčios raumeningą pagalbininką, kuriam retkarčiais smagu įžnybti į užpakalį) sugebės ir sriubą išvirti, ir krevetes paruošti vienu metu.

Reikės:
4 didelių morkų,
1 svogūno galvos,
1 šaukšto šviežiai tarkuoto imbiero šaknies,
3 stiklinių vištienos sultinio,
1 stiklinės pieno,
0,25 stiklinės kokoso pieno,
3 šaukštų sojų padažo,
2 šaukštų citrinos sulčių,
2 šaukštų cukraus,
2,5 šaukštų augalinio aliejaus,
12 didelių nuvalytų krevečių,
1,5 šaukšto kokoso drožlių,
druskos,
šviežiai maltų pipirų.

Gaminimas. Morkas ir svogūną supjaustykite ir dėkite į puodą, kuriame jau įkaito šaukštas augalinio aliejaus. Pamaišydamos daržoves kepinkite apie 10 minučių. Paskui supilkite vištienos sultinį, suberkite smulkintą imbierą. Kai užvirs, viską virkite apie 15 minučių.

Puodą nukaiskite, supilkite sojų padažą, citrinos sultis, suberkite cukrų. Suplakite viską plakikliu iki tyrelės konsistencijos. Šliūkštelėkite į sriubą pieną - paprastą ir kokosų ir, leidusios sriubai užvirti, puodą nukaiskite. Supilkite sriubą į termosą.

Krevetes barstykite kokoso drožlėmis, druska ir šviežiai maltais pipirais, verkite ant iešmelių ir kepkite ant kepsninės grotelių 7-8 minutes, dažnai pavartydamos.

Sriubą išpilstykite į dubenėlius, įmeskite po 2 krevetes. Skanaus!