Jeanas-Pierre'as Martinezas, atlikęs eksperimentą, tyręs bei stebėjęs šimtus moterų, tvirtina, kad kelnaitės kenkia moters sveikatai: spaudžia, sutrikdo kraujotaką, sukelia kandidozę ir netgi neigiamai veikia moters galimybę pastoti. Jo įsitikinimu, net ir menkiausia kelnaičių juostelė spaudžia lyties organus.

Ginekologo Martinezo nuomone, moterys apskritai turėtų būti drąsios, ryžtingos ir išsiversti be kelnaičių, išskyrus, žinoma, „kritines dienas". Ypač griežtai medikas pasisako apie tampres ir aptemptus džinsus - juos derėtų mautis tik ant nuogo užpakaliuko. Jokių kelnaičių!

O visiška blogybe ginekologas laiko moters įprotį miegoti su kelnaitėmis. Dažnai dar būna, kad iš nuovargio, tingėjimo ar apsileidimo moterys griūva į lovą nusirengusios tik viršutinius drabužius. Visą parą - su tomis pačiomis kelnaitėmis! Jeanas-Pierre'as Martinezas įsitikinęs, kad kelnaitės sukuria šiltą, drėgną ir pavojingą terpę. Kai vagina turėtų vėdintis, būti sausa, ją moteris paverčia ligų buveine.

„Miegokite pusnuogės, jei norite, likite su naktiniais marškinėliais, tačiau - jokių kelnaičių. Leiskite savo organizmui pailsėti, apdovanokite jį bent 8 valandų laisve. Nevaržykite savęs!", - ragina medikas.

Bet aš galvoju, ar man tinka to Martinezo patarimai. Mano ne tik kritinės dienos būna pastebimos, bet ir ovuliacija. Šlapiuoju, ir nemenkai. Be to, ir šiaip visokių išskyrų juk būna... Tai nejaugi higieniška, kai viskas liks ant kelnių ar sijono, pagaliau - pėdkelnių? Be to, dabar yra kelnaičių, kurios lazeriu apipjaustytos - nei siūlių jokių, nei gumelių, nei veržimo.

Mano verdiktas griežtas: net nežadu atsisakyti kelnaičių. Be kelnaičių būsiu tik tada, kai norėsiu įaudrinti vaikiną. Per kokį nors vakarėlį jam sušnabždėsiu, kad po suknele nemūviu nieko. Bet šitą scenarijų pasiliksiu tam kartui, kai turėsiu vaikiną...

Susiję straipsniai: