Niekas nebeneigia masturbacijos naudos. Masturbuojantis organizme išsiskiria didelis kiekis endorfinų (laimės hormonų), kurie padeda įveikti stresą ir iškęsti fizinį skausmą. Tačiau, skirtingai nei vyrams, moterims masturbacija buvo priskiriama kaip liga. Moteris, sugebanti pati suteikti sau malonumo, patirti orgazmą be vyro, buvo vadinama isterike, silpnaprote ir netgi ragana, rašoma SexWeek.ru.

Galbūt ta negatyvi atmosfera persidavė ir šiuolaikinei moteriai. Tai, kas moteriai turėtų teikti malonumą, kažkodėl kelia baimę, gėdą, nerimą ir net mintis apie tai, kad ji nėra pilnavertė. Jeigu pasakytų kam, jog ji masturbuojasi, tai aplinkinių verdiktas būtų aiškus: arba moteriai trūksta sekso, arba vargšelė neturi partnerio. Todėl masturbacija šiuolaikinei moteriai yra itin jautri tema. Kai kurios moterys to niekada nėra dariusios arba pamėginusios ir metusios šį užsiėmimą, kaip seksualinių problemų požymį.

Bet juk žinome, kad visos problemos prasideda galvoje. Masturbacijoje nėra nieko gėdingo, nuodėmingo ir nesveiko. Tai puikus būdas atsikratyti seksualinės įtampos, geriau pažinti savo kūną ir išmokti atsipalaiduoti. Seksologai jau ne vienerius metus bando įtikinti moteris, kad masturbacija - ne liga, ne iškrypimas, ne vienišų moterų gelbėjimosi ratas, o netgi labai normalus ir natūralus būdas seksualiai pasitenkinti. Bet primena, kad masturbacija ir seksas - visai ne konkurentai ir niekuomet vienas kito pakeisti negalės.

Masturbacijos nauda

  1. Moterys, reguliariai propaguojančios savipatenkinimą, sekso metu patiria ryškesnius orgazmus nei tos, kurios to nedaro.
  2. Jei moteris neturi partnerio, jai būtinai reikėtų masturbuotis, nes susikaupusi seksualinė energija veda į depresiją, be to, ji dažniau nei besimasturbuojanti moteris skundžiasi somatiniais sutrikimais.
  3. Dar viena priežastis pasakyti masturbacijai „taip" - kraujo varinėjimas dubens srityje. Kitaip tariant, dėl sveikatos. Jei moteris gyvena be partnerio, nesimėgauja reguliariu seksu, kraujo apytaką lygiai taip pat gali pagerinti masturbacija.Net jeigu turite partnerį ir reguliarius santykius, masturbacijos neatsisakykite. Kai kuriems vyrams netgi patinka stebėti, kaip moteris pasitenkina, pagaliau, jis geriau žinos, kas jums patinka mylėtis. Masturbacija gali jūsų santykius pakylėti į naują pasitikėjimo ir atvirumo lygmenį. Beje, besimasturbuojantis vyras - irgi jaudinantis vaizdas.
  4. Žinoma, masturbacija niekaip nepakeis sekso, vyro ir moters sukuriamos atmosferos, nes trūks labai daug pilnatvės komponentų: bučinių, apkabinimų, netikėtumo, jutimo, meilių žodžių, pagaliau jausmo, kad myli ir esi mylimas. Tačiau kaip laikinas sekso pakaitalas ar savęs pažinimo būdas, masburbacija yra geras pasirinkimas.
  5. VERTA ĮSIDĖMĖTI. Mičigano universiteto (JAV) mokslininkų atlikti tyrimai rodo, kad masturbacijai irgi reikia tinkamai pasiruošti. Moteris turėtų naudoti specialų tepalą, o ne savo seiles, nes tokiu būdu rizikuoja užnešti infekciją.

Įdomūs faktai

Apie masturbaciją moterys kalbasi rečiau nei vyrai. Tačiau specialistai pataria elgtis drąsiau ir aptarti su draugėmis ir masturbacijos būdus, ir potyrius. Tai padės daugiau sužinoti apie save ir patirti spalvingesnį orgazmą.

Masturbacija - normalus gamtos reiškinys. Mokslininkai išsiaiškino, kad masturbuojasi elniai, beždžionės, voverės ir netgi jūrų vėpliai. Beždžionių patelės netgi naudoja pagaliukus, kad patirtų didesnį malonumą.

Mokslininkus sudomino ir kitas tyrimų aspektas - kaip moteris pasiekia orgazmo visiškai savęs neliesdama. Eksperimento metu moterys buvo uždarytos į specialų įtaisą, kuris turėjo fiksuoti jų smegenų pokyčius orgazmo metu. Aukščiausią pasitenkinimą jos sukeldavo vien tik mintimis. Smegenų skenavimas parodė, kad tiek besimasturbuojančių moterų, tiek orgazmo pasiekusių mintimis veikė tos pačios smegenų dalys.
Taigi jei masturbuotis yra nepriimtina dėl vienokių ar kitokių įsitikinimų, save pamaloninti galima ir mintimis. Be abejo, tai irgi menkas sekso pakaitalas, bet vis geriau negu nieko.

Kai kurios moterys orgazmą gali patirti sportuodamos, darydamos tam tikrus fizinius pratimus, ypač tuos, kurie atpalaiduoja dubens raumenis. Jei esate tokia moteris, nesigėdykite, o mėgaukitės tuo. Kuo daugiau malonumo gyvenime, tuo būsite sveikesnė!