Nuo tada, kai plačiai paplito gandai, jog įžymybių fizinio pasiruošimo guru Tracy Anderson sudarė Jennifer Aniston dietą, kad ši numestų keletą kilogramų prieš vaidmenį, kūdikių maisto dieta yra daugiausiai aptarinėjamas svorio metimo būdas Holivude. Ir nors J. Aniston paneigė šiuos gandus, tačiau tai nenutildė kalbų apie kūdikių maistelį.

Teigiama, kad dietos pagrindas - pusryčių ir pietų pakeitimas apytiksliai 14 indelių kūdikių maisto (apie 25 - 75 kalorijos kiekviename). Vakare yra valgoma lengva vakarienė. Štai kokius kūdikių dietos už ir prieš pateikia tinklapis Shape.com:

Už: Nereikia gaminti - tiesiog įsimeskite krūvelę kūdikių maisto indelių į savo rankinę ir keliaukite. Jų porcijos yra kontroliuojamos!

Prieš: Galbūt yra priežastis, kodėl jūs neatsimenate ką valgėte, kai buvote kūdikis. Žirnelių tyrelės kam nors? Net jei jūs pasirinksite daugiau kalorijų turinčius variantus, jūs vis tiek suvalgysite mažiausiai 1000 kalorijų. Jei jums tikrai, tikrai patinka skonis, ką gi... Amerikos medikų asociacijos žurnale („Journal of the American Medical Association") paskelbti tyrimai teigia, kad surasti dietą, kurios jūs galėsite laikytis, yra svarbiau nei tai, kokią dietą jūs pasirinksite. Kūdikių maistas ilgą laiką? Abejoju, ar ilgai ištverčiau.

Už: Sklando gandai, kad tokios įžymybės kaip Lady Gaga, Marcia Cross ir Reese Witherspoon laikėsi šios kūdikių maisto dietos, o jos atrodo tikrai neblogai.

Prieš: O gal ir ne. Nei viena iš šių žvaigždžių neprisipažįsta. Mes, ko gero, taip pat neprisipažintumėme, jei maitintumėmės pertrintomis košėmis.

: Niekas nepavogs jūsų maisto iš darbovietės šaldytuvo.

Prieš: Verslo pietų metu šaukšteliu kabinant trintas morkytes iš mažutėlio indelio bus sunku pelnyti profesinę pagarbą. To pakaktų entuziazmui nužudyti.

: Kūdikių maiste yra mažai papildų ir konservantų.

Prieš: Tai vis tiek kūdikių maistas. Žinoma, jūs kažkiek prilygstate savo kolegei, kuri laikosi ekologiškų maisto produktų dietos. Tačiau tikėtina, kad nei jūsų trinti kalafiorai, o būtent jos ekologiškos gražgarsčių salotos su pomidorais atsidurs įžymybių meniu.

: Kūdikių maistas yra pigesnis nei dauguma specialiai jums sudaryta mitybos sistema.

Prieš: Tai nemadinga. Kai kurios dietos bei papildai gali kainuoti šimtą litų per dieną, o kūdikių maistas kainuoja tik dalelę šios sumos. Tačiau visos organizmo valymo programos socialiai priimtinos, o kūdikių maistas ... toks nėra.

Galiausiai: Laikydamiesi kūdikių maisto dietos, jūs galite numesti svorio, tačiau mes vis tiek patariame valgyti kaip suaugusioms.