Vis dėlto yra gerų dalykų šiame pasaulyje... Perskaičiusi straipsnelį tinklapyje Bettyconfidential.com, supratau, kad maisto parduotuvės  greitai nustos būti mane per pilnatį aplankančių košmarų priežastimi. Pasirodo, yra produktų, kuriuos valgant mažėja apimtys. Manau, Dievulis septintą dieną ne ilsėjosi, o kūrė būtent juos. Tokioms kaip aš - persivalgymo nuodėmės nebijančioms blondinėms.

Vaisiai

Greipfrutas: norite suvartoti mažiau kalorijų valgio metu? Prieš vakarienę suvalgykite puse greipfruto ir jums tikriausiai nenorės pakartoti antros spagečių lėkštės. Šiame vaisiuje esančios skaidulos sulėtina virškinimo procesą ir ilgiau išlaiko sotumo jausmą.

Arbūzas: tikriausiai daugeliui jūsų pažįstamas išpampimo jausmais, kai privalgai arbūzo. Jame esantis vanduo, skrandyje užpildo vietą, paliktą maistui, tad tikimybė, kad po to prisikimšite, sumažėja. Obuoliai ir kriaušės turi tą patį efektą.

Uogos: jei kartais sukyla nenumaldomas noras pasmaguriauti, šokoladą keiskite uogomis. Rekomenduotina - gervuogėmis arba braškėmis. Šaldytos šilauogės, dar kitaip - vaivorai, sudaro įspūdį, kad valgote kaloringą desertą.

Daržovės

Agurkas: kas gali būti geriau už šią gaivią ir traškią daržovę? Agurkas turi labai mažai kalorijų ir padeda išvengti kepenų susirgimų. Be to, dėl mineralų gausos, jis stiprina nagus.

Aštrieji pipirai: nors jie tiesiogiai ir nėra susiję su svorio metimu, jelapenai mažina apetitą, mat aštraus maisto mes įprastai suvalgome mažiau. Pipirai taip pat turi medžiagų, skatinančių metabolizmą.

Salieras: jeigu esate užkandžiautoja, salieras gali tapti geriausiu jūsų draugu. Jis ne tik numalšina poreikį kažką suvalgyti, bet ir beveik neturi kalorijų (viename saliere jų yra vos 19). Patarimas: vietoje to, kad salierą mirkytumėte į tepeamą sūrelį ar žemės riešutų sviestą, užtepėlę gaminkite iš mažai riebalų turinčią varškę ar juodųjų pupelių užtepą.

Baltymai

Graikiškas jogurtas: kai kurios iš mūsų negali pakęsti įprasto jogurto dėl jo kaloringumo ir tekstūros, bet dėl graikiško jogurto kartais galima ir nusidėti. Pasak dietologų, jogurtas ilgam numalšina alkį, mat baltymai per daug neskuba palikdami skrandį.

Kiaušiniai: pradėkite dieną nuo 7 gramų riebalų. Tiek jų yra viename kiaušinyje. Vienas jų ryte užims jūsų skrandį pusdieniui, mat baltymų virškinimas užtrunka daug ilgiau negu angliavandenių.

Žuvis: jau nuo vaikystės mums kalama, kad žuvyje gausu omega-3 rūgščių, vitamin ir mineralų. Be to, lašiša, tunas ir sardinės kūne padeda gamintis leptinui - hormonui, kuris atsakingas už apetito suvaldymą. Jeigu žuvis jums ne prie širdies, rinkitės kalakutieną, ji sužadina hormonų, gerinančių miego kokybę, gaminimąsi. Atminkite: miego trūkumas atsilieps papildomais centimetrais ant jūsų liemens.

Gėrimai

Žalioji arbata: daugelis tyrimų įrodė, kad žalioji arbata ne tik skatina metabolizmą, bet yra geriausias priešas kovojant su riebalų sluoksniu, nusėdusiu ant pilvo.

Kava: neverta graužtis dėl kelių puodelių juodos kavos - jos poveikis toks pat kaip ir žaliosios arbatos. Tiesa, karamelinis macchiato jau nebe toks saugus.

Šaltas vanduo: jei norite per dieną sudeginti papildomas 250-500 kalorijų, išgerkite 8-10 stiklinių šalto kaip ledas vandens. Jūsų kūnas sunaudoja nemažai energijos, šildydamas vandenį iki normalios temperatūros, o tai tik į naudą jūsų formoms.

Grūdai

Kynva: tai puikus pakaitalas ryžiams. 5 gramai skaidulų bei 8 gramai alkį malšinančių baltymų viename puodelyje - ko daugiau norėti?

Avižos: viena iš paprasčiausiai paruošiamų kruopų yra tikras skaidulų šaltinis. Vietoje cukraus, gardinkite jas cinamonu ir muskato riešutu - ir skanu, ir naudinga.

Traškioji duonelė: pilno grūdo, ruginė duona yra vienas geriausių užkandžių, tad kai kitąkart parduotuvėje nežinosite, ko griebtis, imkite pakuotę ir kelis obuolius.