H.Lindqvist tyrime dalyvavo grupė savanorių, kurie maždaug mėnesį penkis kartus per savaitę suvalgydavo po 150 g keptos silkės filė.
Tyrimas parodė, kad silkės vartojimas didina didelio tankio lipoproteinų - vadinamojo „gerojo“ cholesterolio – kiekį, kurie sumažina aterosklerozės bei širdies ir kraujagyslių ligų riziką.
Be to, mokslininkė aptiko, jog silkės taukai mažina riebalų ląstelių – adipocitų- dydį, o tai savo ruožtu mažina 2 tipo diabeto atsiradimo riziką. Taip pat silkėje yra ir antioksidantų.
„Silkėje gausu žmogaus organizmui reikalingų riebalų rūgščių omega-3, vitamino D ir B12, seleno. Be to, šios žuvies privalumas yra dar ir tas, kad jos jūroje gausu ir ji yra pigi“, – teigia švedų mokslininkė.
Helen Lindqvist teigia, jog teigiamą silkės poveikį žmogaus organizmui galima paaiškinti tuo, kad šioje žuvyje yra gausu omega-3 riebalų rūgščių, įeinančių ir į žuvų taukų sudėtį. Tačiau mokslininkė nerekomenduoja silkę keisti žuvų taukais. Nes tokiu atveju organizmas negautų reikalingų antioksidantų, vitaminų ir proteinų.