Dvylikai porcijų jums reikės:
Tešlai –
125 g sviesto,
250 g miltų,
1 valg. šaukšto cukraus,
1 žiupsnelio druskos.
Įdarui –
500 g obuolių,
2 valg. šaukštų citrinų sulčių,
100 g cukraus,
1 valg. šaukšto miltų,
1 arbat. šaukštelio cinamono,
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto,
1 valg.šaukšto tirpinto sviesto.
Trupinėliams ir glazūrai –
60 g sviesto,
90 g miltų,
60 g cukraus,
pusės arbat. šaukštelio malto cinamono,
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto,
150 g cukraus pudros,
2 valg. šaukštų citrinų sulčių.
Kambario temperatūros sviestą išsukite su keturiais šaukštais karšto vandens, kol gausis vientisa masė. Suberkite miltus, cukrų, druska ir užminkykite tešlą. Tešlą sukočiokite į rutulį ir suvyniokite į skaidrią polietileno plėvelę. Vienai valandai padėkite tešlą į šaldytuvą.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Obuolius nulupkite, supjaustykite į keturias dalis ir pašalinkite sėklas. Obuolių minkštimą supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis. Obuolių skilteles sumaišykite su cukrumi, cinamonu, žiupsneliu tarkuoto muskato riešuto ir lydytu sviestu.
Tešlą iškočiokite ir perkelkite į riebalais suteptą išardomą kepimo formą. Ant tešlos vientisu sluoksniu iškrėskite įdarą.
Iš sviesto, miltų, cukraus, cinamono ir žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto pagaminkite tešlos trupinėlius ir jais apibarstykite obuolius. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 60 minučių. Po to pyragą iš orkaitės išimkite ir atvėsinkite. Cukraus pudrą sumaišykite ir citrinų sultimis ir gautu mišiniu apliekite pyragą.
Skanaus!