Akiniai
. Jei praėjusį sezoną buvo populiarūs veidrodiniai akiniai, tai šį pavasarį madingi dideli, užapvalinto kvadrato formos akiniai, savo stilistika primenantys septyniasdešimtųjų stilių. Akinių stiklas turėtų būti toks, kad matytųsi akys.


Dabar itin madingi etno motyvai drabužiuose, bus atkartojami ir karoliuose, apyrankėse bei auskaruose. Išskiriami ispaniški, meksikietiški bei afrikiečių tautiniai motyvai.




Jei mėgstate puoštis karoliais, tai vertėtų dėmesį atkreipti į labai ilgus, spalvotus vėrinius. Karoliai gaminami iš medžio, akmens, šiaudų, lino ir kitų natūralių medžiagų. Nors afrikietiški motyvai šį sezoną vyrauja daugelio šalių madoje, nevertėtų pamiršti ir lietuviškų etnografinių detalių. Dizainerė G.Januškevičiūtė pataria prie lininių, medvilninių drabužių derinti gintarinius papuošalus.

Pereinamų spalvų kaklo vėriniai, graviruotos stiklo apyrankės ir įvairiaspalviai auskarai lyg vynuogių kekės - tokius papuošalus rekomenduoja dizainerė Laura Kaminskaitė - Dailidėnienė. Vasarą vis dar populiarūs išlieka kelis kartus aplink kaklą juosiami vėriniai iš megztų, nertų, veltų bumbulų.



Šiltuoju metų sezonu madingos kelių rūšių rankinės. Kasdienai skirtos rankinės yra didelės, nešiojamos ant peties, ant alkūnės arba nešamos rankoje. Be odinių madingos ir iš audinio pagamintos rankinės. Būsite ypač madinga jei rankinės bus tokios pačios medžiagos kaip ir drabužis. Be to, tokia rankinė yra beformė bei glamžytos faktūros.

Dizainerė L.Kaminskaitė - Dailidėnienė siūlo gaivių pastelinių spalvų, talpias rankines. Vasarai dizainerė rekomenduoja nebūtinai odines, rankinės gali būti pasiūtos iš grubiai austo lino ar išpintos etniniais motyvais. Akcentuojami masyvūs rankinių užsegimai įkvėpti kelioninių lagaminų. Šiuolaikiškai atrodo rankinės dekoruotos monogramomis, kurios suteiktų garderobui individualumo, asmeniškumo.



Vakarui derėtų rinktis mažas, piniginės formos rankines.

L.Kaminskaitė - Dailidėnienė siūlo liemenį kelis kartus apjuosti diržais. Nesvarbu, ar diržas odinis, ar pasiūtas iš to pačio audinio, kaip ir drabužis. Svarbu, kad jis būtų matomas, atkartotų gaivią pavasario spalvų paletę. Jei diržas odinis, jis gali būti susegamas įspūdinga didele sagtimi.



Jei nežinote, kaip pasipuošti, rinkitės kepures, nes jos vėl grįžta į madą. Galite dėvėti skrybėles, kepures su snapeliu, linines kepures. Šį sezoną madinga puošti galvą.

Dar vienas sezono „topas“ – spalvotos kojinės. Jos gali būti įvairaus ilgio: iki kelių ar panašios į timpas (iki kulkšnių). Kojinės gali būti pagražintos įvairiais raštais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją