50 metų mokslininkai buvo visiškai tikri, kad spermicidinė medžiaga nonoksinolas-9 užmuša ne tik spermatozoidus, bet ir gonorėją bei chlamidiozę sukeliančius mikroorganizmus. Tačiau Tarptautinio sveikos šeimos centro mokslininkai Amerikos medicinos asociacijos žurnale išspausdino straipsnį, kuriame rašo, jog nonoksinolas-9 nepajėgia apsaugoti žmonių nuo užsikrėtimo venerinėmis ligomis lytinio akto metu.

Tokią išvadą jie priėjo atlikę specialius laboratorinius tyrimus Kamerūno sostinėje Jaunde nuo 1998 spalio iki 2000 rugsėjo. Mokslininkai tikrino nonoksinolo-9 poveikį 1251 moterims. Tyrimo rezultatai papildė ir patvirtino ankstesnių mokslinių darbų, kurie buvo atliekami Afrikoje, rezultatus. Tada buvo nustatyta, jog nonoksinolas-9 neužmuša AIDS sukeliančio viruso.

Komentuodama mokslininkų pareiškimą Vašingotono universiteto atstovė Barbara Richardson sakė, kad dabar medikai turės atnaujinti preparato, saugančio žmones nuo venerinių ligų, paieškas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją