"Tai bus keista mados savaitė, - pareiškė "Gen Art", ne pelno grupės, kurį kiekvieną sezoną ieško naujų mados pasaulio talentų, mados direktorė Merė Gelhar. - Vyrauja jausmas, jog mada nėra toks jau skubus ar kritiškas dalykas. Nėra ankstesnės pompos".

Atidarymo ceremonijoje Brajant parke Manhyetene dalyvavo Niujorko meras Maiklas Blumbergas ir garsūs dizaineriai, tarp kurių buvo Oskaras de la Renta ir Maiklas Korsas.

Brajant parke, kur paprastai madų šou įrengiamos keturios milžiniškos palapinės, šį kartą buvo įrengtos tiktai dvi, kurios yra gerokai mažesnės negu paprastai. Nemažai dizainerių nusprendė pristatyti savo kolekcijas mažesnėse salėse kitose miesto vietose.

Net ir pakvietimai į mados savaitę, kurie paprastai įteikiami su dovanomis, šiais metais yra itin reti.

Praėjusio mados sezono mados savaitė buvo surengta rugsėjo pradžioje. Ją nutraukė tragiški rugsėjo 11 dienos įvykiai, kai buvo užpulti ir sugriuvo Pasaulio prekybos centro dangoraižiai-dvyniai. Ši tragedija sukėlė didžiulį mados pramonės nuosmukį. Mažmenininkai atšaukė užsakymus, o naujų užsakymų skaičius yra labai menkas.

"Nemažai žmonių iš viso nepristato savo kolekcijų, - teigė "Gen Art" mados direktorė. - Verslas tapo labai sunkus. Finansavimą iš bendrovių gauti labai sunku. Viskas pasikeitė".

Mados savaitę penktadienio rytą pradėjo Amerikos vyriškų drabužių dizainerio Tomio Hilfigerio kolekcijos pristatymas, kuriame dominuoja jūros spalvos ir Amerikos šalies tematika.

Tarp dizainerio modelių buvo dvieiliai karininkų stiliaus paltai, tradiciniai trumpi apsiaustai, universiteto stiliaus striukės, kepurės iš tvido, megztiniai aukštu kaklu skaisčiai mėlynos ir dramblio kaulo spalvos, į apačią platėjančios kelnės.

Kolekcijoje dominuoja velvetas, tvidas ir flanelė šviesiai rudos, rudos, raudonos, kreminės, mėlynos ir juodos spalvų.

T.Hilfigeris yra vienas iš mados veteranų, kurie grįžta į Niujorko mados savaitę kartu su tokiomis mados pasaulio garsenybėmis, kaip Kenetas Koulas, Dajan fon Ferstenberg, Betsė Džonson, Bilas Blasas, Dona Karan ir Kalvinas Kleinas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją