Iš 11-15 metų mergaičių nepakankamai fiziškai aktyvių yra 55 proc., to paties amžiaus berniukų - 29,2 proc. Tarp 20-64 metų gyventojų apie 60 proc. tiek vyrų, tiek moterų neužsiima aktyvia fizine veikla.

Siekdama atkreipti gyventojų dėmesį į būtinybę sportuoti bei sveikai gyventi, Vilniaus miesto savivaldybė nuo vasario 1 dienos organizuoja visoms gyventojų grupėms skirtus sveikos gyvensenos renginius.

Į pirmą kartą šiais metais taip plačiai organizuojamą renginių programą įsijungs ne tik įvairios sveiką gyvenimo būdą propaguojančios organizacijos, bet ir Vilniaus miesto seniūnijos, vaikų darželiai - lopšeliai. Iš šiuo metu Vilniuje veikiančių 131 vaikų darželio-lopšelio 8 propaguoja sveikatingumą ir ekologinį švietimą.

Sveikos gyvensenos mėnuo pakvies vilniečius į paskaitas apie širdies ir kraujagyslių ligas, sveiką mitybą, sostinės darželiuose bus surengtas seminaras "Sveikatingumo ugdymo darželiuose kryptys ir perspektyvos".

Į įvairius renginius - sporto šventes, akciją "Išmok plaukti - būsi sveikas", maudynes eketėje, pažintines turistines išvykas pėsčiomis po Vilniaus apylinkes, krepšinio, stalo teniso, bėgimo, šaškių ir šachmatų varžybas, sveikos gyvensenos mokymo popietes pakvies sostinės seniūnijos.

Renginius organizuoja Vilniaus miesto savivaldybė, Savivaldybės Sveiko miesto biuras bei Vilniaus apskrities Visuomenės sveikatos ugdymo centras.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją