Caterina Bonci sakė, kad bažnyčios vadovai nusprendė, jog ji yra tiesiog pernelyg patraukli ir rengiasi per daug seksualiai, kad mokytų tikybos, nors ji šį darbą dirbo jau 14 metų.

Bažnyčios atstovai tvirtina, kad 38 metų blondinė, dirbusi Fano mieste, buvo atleista dėl to, kad ji yra išsiskyrusi.

Nepriklausomai nuo to, kieno pusėje yra teisybė, Italijos žiniasklaidoje gausu pranešimų apie C.Bonci reikalavimą vietinės vyskupijos sprendimu grąžinti jai darbą ir vėl leisti valstybinėse mokyklose besimokančius vaikus mokyti tikybos.

Ji sakė, kad nuo bažnyčios atstovų niekada neslėpė, jog 2000 metais išsiskyrė, o eidama mokyti visada kukliai pasipuošia, tačiau gynė savo teisę savo privačiame gyvenime rengtis taip, kaip jai patinka.

„Nesuprantu kuo svarbu tai, ar mokytojas atrodo gerai, ar blogai, jei jau jis yra kvalifikuotas“, - agentūrai „Reuters“ telefonu sakė buvusi mokytoja.

„Mokykloje rengiuosi normaliai. Privačiame gyvenime turiu visas teises rengtis taip, kaip tik noriu“, - sakė C.Bonci.

Vietos žiniasklaidininkai citavo vyskupijos teisininkus, kurie teigė, kad mokytoja buvo atleista dėl to, jog buvo išsiskyrusi ir todėl jai nedera mokyti tikybos apie bažnyčią, kuri skyrybų nepripažįsta.

Netgi vienas didžiausių Italijos laikraščių, „Corriere della Sera“, savo skaitytojams suteikė galimybę atsikvėpti nuo istorijų apie Italijos banko skandalą ir peštynes vyriausybėje, pateikęs viliojančią antraštę:

„Vyskupija atleido mokytoją trumpu sijonėliu“

C.Bonci sakė, kad su buvusiu vyru nebegyvena nuo 1995 metų, o oficialiai išsiskyrė 2000 metais ir kad abu šie įvykiai nepaveikė jos darbo bei darbdavių nepasitenkinimo tuo metu nesukėlė.

Ji sakė, kad pranešimai apie tai, jog tėvai savo vaikus į tikybos pamokas palydi vien tam, kad galėtų į ją pasižiūrėti, jai nieko nereiškė, nes svarbiausia, kad į pamokas ateitų vaikai.

„Kai mažame miestelyje manoma, kad moteris yra pernelyg seksuali ir patraukli, tai tampa dideliu dalyku“, - sakė C.Bonci.

Dabar C.Bonci yra nedidelė Adrijos jūros pakrantės garsenybė, o nacionalinių televizijų pokalbių laidos rikiuojasi į eilę norėdamos ją pakalbinti, tačiau ji teigia, kad ją domina tik vienas dalykas.

„Norėčiau susigrąžinti darbą. Manau, kad tai mano teisė“, - sakė mokytoja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją