Fizionomikos specialistai sako, kad ilgos blakstienos byloja apie minkštaširdę, jautrią ir dvasingą asmenybę. Trumpos atskleidžia stiprų ir nesukalbamą žmogaus charakterį. Plonas ir retas blakstienas dažniausiai turi gana inertiški, tingūs ir neenergingi žmonės.

Nepaisant šių fizionomikos specialistų pastabų, kiekvieną dieną norime, kad mūsų akys spindėtų ir atrodytų pribloškiančios, rodytų tik geriausius charakterio bruožus. Tad kaip reikėtų pasirūpinti savo blakstienomis ir kokių gudrybių griebtis, kad žvilgsnis kerėtų kiaurą dieną?

Blakstienų tušo įvairovė

Pirmiausia įvertinkite savo blakstienas ir nuspręskite, kokio rezultato siekiate: norite puikuotis ilgesnėmis, tankesnėmis ar storesnėmis blakstienomis? Pirkdamos tušą atidžiai perskaitykite aprašymą - tinkamai pasirinkta kosmetika daro stebuklus! Būtinai atkreipkite dėmesį į blakstienų tušo šepetėlio formą: ilginamasis tušas dėl atitinkamos šepetėlio formos ir išskirtinės formulės vizualiai pailgins jūsų blakstienas. Tankinamasis paprastai būna tirštesnis - jo spiralės formos šepetėliu, kurio šereliai labai arti vienas kito, blakstienas patogu padengti didesniu tušo kiekiu. Riečiamojo tušo lenktu šepetėliu palytėjusios blakstienas magiškai jas užriesite, suteikdamos žvilgsniui išskirtinio žavesio ir išraiškingumo.

Sostinės grožio ir estetikos centro "Visunita" komercijos direktorė Jolanta Gusarovienė pataria naudoti dvejopo poveikio dvipusį tušą, mat jis ne tik paryškina akis, bet ir saugo, stiprina bei maitina blakstienas. "Kasdien tepant blakstienas tušu jos susilpnėja, pašviesėja, todėl besirūpinančiosioms savo grožiu rekomenduoju blakstienas atgaivinti ir sustiprinti. Jei blakstienos iš prigimties ilgos, tankios ir išraiškingos, naudokite bespalvį tušą. Jis paryškina blakstienas ir suteikia joms žvilgesio, o jo sudėtyje esantys keramidai, proteinai ir maitinamasis aliejus stiprina blakstienas, todėl šį tušą paranku naudoti ir kaip pagrindą prieš dažant įprastu tušu", - pasakoja Gusarovienė.

Juodas ir rudas blakstienų tušas yra tapęs klasika - juo pasiryškinusios visada atrodysite madingai. Spalvotas tušas idealiai tinka vasarą, nes kuria žaismingumo įspūdį, suteikia žvilgsniui linksmumo, nerūpestingumo ir jaunatviškumo.

Makiažą valykite kruopščiai

Nepaisant ant pakuotės nurodytos galiojimo datos, blakstienų tušo nerekomenduojama naudoti ilgiau nei du ar tris mėnesius. "Jis pradeda trupėti ir erzinti akis. Su šepetėliu į tušą gali patekti įvairių mikroorganizmų, kurie ims dirginti, akis nemaloniai peršės, nejučia pradėsite ašaroti", - kalba Gusarovienė.

Šį sezoną labai madingas natūralumas, todėl tepdamos blakstienas nepersistenkite - dieniniam makiažui pakaks vos kartą lengvai perbraukti šepetėliu. Vakare nesidrovėkite stipriau išryškinti akis, padengdamas jas storesniu sluoksniu. Iš pradžių blakstienas dažykite vienu tušo sluoksniu, o šiam nudžiūvus - dar keliais, kol išvysite norimą rezultatą. Nuo karščio ar drėgmės paakiuose atsiranda erzinančių tušo gumulėlių, todėl po ranka visada turėkite ausų krapštukų, kuriais švelniai pašalinsite nemalonius makiažo trūkumus.

"Makiažui nuvalyti siūlau naudoti specialias valomąsias kosmetines priemones, nes akys ir oda aplink jas - itin jautrios sritys. Jei naudojate vandeniui atsparų tušą, valykite jį specialiu valikliu, skirtu vandeniui atsparioms makiažo priemonėms valyti. Jei nešiojate kontaktinius lęšius, rinkitės kosmetiką bei akių makiažo valiklius be konservantų ir kvapiųjų medžiagų", - tęsia pašnekovė.

Ilgalaikis makiažas

Permanentinis makiažas, viena šiuolaikiškiausių kosmetinių procedūrų, pastaruoju metu tampa vis populiaresnis - moterys ryškina natūralų grožį ir slepia smulkius defektus. Ilgalaikis makiažas daromas mikropigmentacijos būdu, kai į viršutinį odos sluoksnį implantuojamas pageidaujamos spalvos pigmentas. Šitaip sukuriamas ilgalaikis kosmetinis efektas. Permanentinis makiažas laikosi 3-5 metus, bet po truputį ima blukti jau po metų. Vis dėlto verta priminti, kad, itin saugantis ultravioletinių spindulių poveikio, išlieka ilgiau.

Permanentinis makiažas - puiki išeitis moterims, kurių antakiai šviesus, reti ar asimetriški. Be to, taip ne tik paryškinsite veido bruožus, bet turėsite galimybę juos pakoreguoti: optiškai padidinti akis, paplatinti lūpas, pakeisti jų formą bei atspalvius.

"Jei nesuskubote daryti permanentinio makiažo anksčiau, dabar jo nesigriebkite - vasarą šios procedūros verčiau atsisakykite. Siūlyčiau cheminį blakstienų ir antakių dažymą", - sako Gusarovienė. Iš tiesų tai gera išeitis kaitinantis pirtyje, intensyviai sportuojant ar maudantis - galėsite atsipalaiduoti ir nesirūpinti nubėgusiu tušu ar pajuodusiais paakiais.

Žaisminga optinė apgaulė

Sostinės grožio salono "Eslauda" vizažistė Žavinta Kazelaitė pataria nusivalius makiažą blakstienas patepti ricinos aliejumi ar balzamu. "Ricinos aliejus turi antibakterinį poveikį, stiprina bei maitina blakstienų šaknis, skatina jų augimą", - teigia vizažistė. Apskritai ypatingos priežiūros blakstienos nereikalauja - joms pakanka, kiek yra prižiūrima oda apie akis.

Po triukšmingo ir smagaus vakarėlio jaučiamės išsekusios ir tikriausiai ne kartą nenusivaliusios makiažo kritome į lovą. Ar tokiu atvejulabai nukenčia blakstienos? "Taip, nes miegant jos užlaužiamos, - sako specialistė. Ypač kenkia atsparus vandeniui tušas". Iškritus kelioms blakstienoms nesikrimskite, jos, kaip ir plaukai, kartkartėmis išslenka, jų vietoje išauga naujos.

"Toms, kurių akys jautrios tušui, siūlyčiau blakstienas dažyti chemiškai, ligoms blakstienoms dažyti labiau tinka plonas ir išlenktas šepetėlis, nes jis geriau iššukuoja, yra kietesnis. Taip pat blakstienas pailginti ar patankinti galima priklijuojant atskirus dirbtinių blakstienų kuokštelius. Gražiai nuvalant makiažą, jos turėtų laikytis apie savaitę", - pataria vizažistė. Deja, pačioms namie atlikti tokią procedūrą būtų pernelyg sudėtinga, todėl reikėtų kreiptis į kosmetologą.

Kita optinė apgaulė - blakstienų užrietimas specialiu prietaisu, vadinamuoju blakstienų rietikliu. Jis tikrai pagelbės, jei turite gražias, bet itin tiesias blakstienas: "Užrietus, žvilgsnis tiesiog užburia, tačiau rietiklį naudokite tik ypatingomis progomis - kasdien priverstinai liečiant blakstienas šios ima lūžinėti, susilpnėja".