Vilniaus modelių namų kūrybos direktorė J.Talaikytė sakė, jog būtent paskutinioji ir pati pirmoji drabužių kolekcija, kurią ji sukūrė baigdama studijas - labiausiai atspindi jos kūrybines idėjas.

Dizainerės talento gerbėjai neseniai Vilniaus modelių namų 50-mečio šventėje demonstruotais J.Talaikytės kūriniais galės grožėtis B.Radvilaitės gatvėje įsikūrusiame salone.

Kaip Eltai sakė bendrovės Vilniaus modelių namai vadovė Jolanta Mikalajūnienė, subtilūs ir trapūs moteriški modeliai abiejuose galerijos aukštuose bus eksponuojami iki birželio pabaigos.

J.Talaikytė - ne tik garsi drabužių modeliuotoja, Vilniaus modelių namų meno direktorė, bet ir jaunosios dizainerių kartos ugdytoja, sėkmingai vadovaujanti Vilniaus dailės akademijos Kostiumo dizaino katedrai.

Laimėjusi apdovanojimus "Vilniaus madų dienose", Tarptautiniame festivalyje "In Vogue", "Lietuviškose madose", menininkė drabužių kolekcijas ne kartą rodė užsienio publikai.

Įdomu tai, kad J.Talaikytė kuria ne vien tik įprastus, bet ir "reprezentacinius" drabužius, "uniformas". Dizainerės sumanyta apranga vilkėjo Lietuvos olimpiečių rinktinė Žiemos olimpinėse rungtynėse Albervilyje, ji "aprengė" ir Barselonos, Sidnėjaus, Atėnų olimpiadose dalyvavusius sportininkus.

Drabužių modeliuotojos sukurtomis togomis yra apsisiautę Lietuvos Konstitucinio Teismo teisėjai, ji taip pat kūrė uniformas "Lietuvos avialinijų" įguloms, kitų įmonių darbuotojams.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją