Padedant Lietuvos ambasadai Tokijuje, Europos Komisijos delegacijos Japonijoje organizuotame renginyje pirmą kartą dalyvavę lietuviai pristatė naujausias rudens-žiemos 2005/2006 metų kolekcijas ir susipažino su Japonijos mados rinkos ypatumais.

Lietuvos madų kūrėjai sudomino Japonijos madų pasaulio atstovus ir sėkmingai užmezgė partnerystės ryšius: Aleksandras Pogrebnojus ir Vida Simanavičiūtė(A&V) gavo pasiūlymų parduoti savo kolekcijas Tokijaus ir Paryžiaus salonuose, Sandra Straukaitė ("Audenta") pakviesta dalyvauti Tokijuje liepos 20-22 dienomis vyksiančiame tarptautiniame madų festivalyje, o Giedriaus Šarkausko (Giedrius) lino kolekciją užsakė Japonijos pirkėjai.

Europos Komisijos delegacija Japonijoje pripažino, kad susidomėjimas Lietuvos atstovų darbais buvo didžiausias lyginant su kitais dalyviais.

Japonijos madų pasaulio atstovai vylėsi, kad Lietuvos dizaineriai dar kartą dalyvaus Europos Sąjungos madų dienose Tokijuje, vyksiančiose šiemet lapkritį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją