Be vitaminų – neturinčių energetinės vertės organinių medžiagų su nedidele molekuline mase,– neįmanomas normalus viso organizmo funkcionavimas.

Vitaminas C

Tai pats populiariausias ir naudingiausias odai vitaminas. Tačiau dažnai dėl to, kad jį kur kas paprasčiau gauti, nei išsaugoti, o tuo labiau – paversti aktyvia kosmetine medžiaga, kremų sudėtyje jis imtas naudoti visai neseniai. Tiktai 80-ųjų pabaigoje buvo sukurtos technologijos, kurių dėka šis vitaminas pradėtas vartoti kremuose.

Vitaminas A

Tai antras pagal populiarumą vitaminas, ilgą laiką vartotas itin ribotai ir atsargiai dėl savo “agresyvumo”. Didelė cheminio nudegimo tikimybė daugelį šio vitamino pliusų paversdavo minusais. Todėl vitaminas A buvo naudojamas tik profesionaliuose kosmetikos salonuose arba įtraukiamas į kremų sudėtį tokiomis mažomis dozėmis, kad jos neduodavo jokio efekto. Šiuolaikiniam mokslui pagaliau pavyko surasti kompromisą tarp saugumo ir rezultatyvumo, todėl dabar šis vitaminas sėkmingai “dirba” netgi su jautria oda.

Vitaminas E

Tai pats stipriausias antioksidantas, esantis gamtoje. Kosmetologijoje naudojamas seniai. Vitamino E šaltinis – nevalyti augaliniai aliejai (kviečių gemalų, saulėgrąžų, medvilnės, kukurūzų, sojos, alyvuogių ir kt). Sulėtindamas oksidacinius procesus, jis padeda odai kovoti su laisvaisiais radikalais. Šis vitaminas stiprina odos apsauginį sluoksnį ir neleidžia susidaryti nuodingoms medžiagoms.

B grupės vitaminai

Jie reikalingi biologinės organizmo pusiausvyros bei sveikos odos ir plaukų palaikymui.

Vitaminas D

Be šio vitamino neįmanomas kalcio, būtino normaliai medžiagų apykaitai, įsisavinimas.

Vitaminas K

Vaidina svarbų vaidmenį odos sluoksnių mikrocirkuliacijos reguliavimo procese, nepažeidžiant kraujotakos dinamikos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją