Plepiai, tikintys, kad turi iškalbos dovaną ir besistengiantys sužavėti moterį nesibaigiančiomis istorijomis, patys sau kenkia.

Tyrimai rodo, kad tyleniai (tokie kaip Markas Darsis, kurį filme “Bridžitos Džoun dienoraštis” vaidina Collinas Firthas) yra pranašesni už daug kalbančius (prisiminkite Danielį Klyverį, kurį vaidina Hughas Grantas).

Vyrai rūpinasi procesu, ne rezultatu

Britų psichoterapijos ir gydymo asociacijos narys Phillipas Hodsonas sako: “Vyrai labai stengiasi, kad pokalbis vyktų sklandžiai, tačiau jie nekreipia dėmesio į rezultatą. Geras pirklys nekalbės vien apie prekę, nes žmonės pasiklausys, palinksės ir nueis. Geras pirklys paklaus, ko jums reikia ir išklausys jus.”

Tyrimus atliko JAV Masačiuseto Technologijų institutas. Tyrimų vadovė profesorė Sandy Pentland sako, kad paslaptis, kaip sužavėti moterį, glūdi ne pokalbio turinyje, o “žodinėje kūno kalboje”.

Į “žodinę kūno kalbą” įeina daugybė faktorių: kiek laiko šneka kiekvienas pokalbio dalyvis, kaip kinta balso intonacijos ir garsas, kaip dažnai vienas kitą pertraukia, ar vartoja žodžius, padrąsinančius kitą šnekėti toliau.

Kas signalizuoja susidomėjimą

Monotoniškas kalbėjimas yra tolygus rankų sukryžiavimui. Tai rodo, kad žmogus pasiruošęs gintis. Teigiamas ženklas – kai jums kalbant šalia esantis žmogus ima liesti savo plaukus.

“Tokių detalių dažnai nepastebime, bet jos labai svarbios,” – sako profesorė Pentland.

Tyrimo metu buvo išanalizuota 60 pokalbių, vykusių per “greituosius pasimatymus”, kuomet nepažįstamiems žmonėms skiriama vos keletas minučių susipažinti ir nuspręsti, ar nori susitikti dar kartą.

Tyrėjų komanda teisingai nuspėjo, kaip baigsis 80% pasimatymų. Pasirodė, kad labai svarbus faktorius – kaip dažnai vyras ištaria trumpučius žodelius “taip”, “iš tiesų?” ir pan.

Buvo vyrų, kurie šiuos žodelius pasakė tik penkis kartus per penkias minutes, tuo tarpu kiti įsiterpdavo net po 30 kartų. Pastariesiems ir sekėsi geriausiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją