Patiekalui reikės:

2 valgomieji šaukštai žemės riešutų ar kito neutralaus skonio aliejaus,
6 džiovinti čili pipirai,
1/2 stiklinės supjaustytų laiškinių svogūnų ( tiek žaliosios, tiek baltosios dalies ~8-12 svogūnų) ,
1/4 stiklinės smulkiai sukapoto askaloninio česnako,
2 stiklinės virtų baltųjų ryžių,
1/3 stiklinės sutarkuotos morkos (~1 didelė morka) ,
Apie 240 g ananasų griežinėlių iš skardinės, nusausintų, supjaustytų mažais gabalėliais,
1-2 valgomieji šaukštai švelnaus sojų padažo,
1 laimo sultys (~ 3 valgomieji šaukštai) ,
1 kiaušinis (vegetarams nereikia) ,
Mėtų lapeliai papuošimui.

Pastaba: švelnus sojų padažas (taip pat žinomas kaip skystas sojų padažas) yra šviesesnis, švelnaus skonio, šiek tiek sūresnė tradicinio kiniško sojų padažo versija.

Pakaitinkite keptuvę ar katilėlį išgaubtu dugnu aukštoje temperatūroje. Kai įkais, supilkite aliejų. Pasukiokite, kad visas keptuvės dugnas pasidengtų aliejumi. Sudėkite nepjaustytus čili pipirus, pusę laiškinių svogūnų (kita pusė bus papuošimui) ir askaloninį česnaką. Kepkite, kol svogūnėliai taps permatomi.

Sudėkite ryžius, tarkuotas morkas ir ananasus. Gerai sumaišykite su svogūnais, česnakais ir aliejumi. Kepkite kartais pamaišydami, kol ryžiai įgaus perlų žvilgesį. Supilkite sojų padažą ir pusę laimo sulčių, gerai išmaišykite.

Versija su kiaušiniu: padarykite ryžiuose angą, kad pasimatytų keptuvės dugnas. Į ją įmuškite kiaušinį ir energingai suplakite. Kai kiaušinis ims kietėti, kruopščiai sumaišykite su likusia ryžių mase. Kepkite, kol kiaušinis bus visiškai iškepęs.

Pašalinkite čili pipirus ir patiekite ryžius dubenyje, papuoštus likusiais svogūnais bei mėtų lapeliais.

4 porcijos

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją