Kaip pranešė Lietuvos institutas, lietuvės virėjos knygoje pristatė tradicinę lietuvišką virtuvę bei modernius, naujoviškus savo firminius patiekalus. Įvadą apie lietuviškos virtuvės paslaptis bei lietuviškų nacionalinių produktų žemėlapį leidiniui parengė Lietuvos kulinarijos paveldo direktorė Birutė Imbrasienė.

Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra "Litfood" supažindino skaitytojus su ryškiausiais lietuviškais produktais: juoda duona, varškės sūriu ir skilandžiu.

Pirmieji knygos egzemplioriai buvo įteikti Europos Komisijos nariui Franzui Fischleriui, atsakingam už žemės ūkį ir žuvininkystę, bei ES šalių žemės ūkio ministrams.

Naujoji knyga apie Europos šalių kulinarines ypatybes buvo išleista Nyderlandų pirmininkavimo ES proga.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją