Iš viso parodoje dalyvaus 297 kompanijos iš 25 pasaulio šalių, kurios savo stenduose pristatys 37 valstybių aprangos ir tekstilės bei šio sektoriaus paslaugų produkciją. Šiemet nuolat auganti paroda "Baltijos tekstilė ir oda" praėjusių metų parodą lenkia maždaug dešimčia dalyvių ir trimis šalimis. Ekspozicijos išsidėstys 4 salėse ir užims 10 tūkst. kvadratinių metrų plotą.

Lietuvai šioje didžiausioje metų aprangos ir madų šventėje atstovaus 150 įmonių, arba pusė visų dalyvių, iš jų dauguma bus smuklios bei neseniai veikiančios įmonės.

Fiestoje su naujomis kolekcijomis atstovaus ir senbuviai - "Utenos trikotažas", "Rožė", "Audimas", "Linas", "Lelija", "Gija", "Sparta", "Siūlas", "Audėjas", "Baltica Lietuva", Vilniaus modelių namai ir kitos bendrovės.

Iš užsienio įmonių gausiai bus atstovaujama Vokietijai - 15 bendrovių, Lenkijai - 13, Baltarusijai -10, Austrijai -9, Turkijai ir Estijai - po 7 įmones.

Pagal sektorius gausiausias aprangos žaliavų - net 123 firmos pristatys audinius, verpalus, odas ir kitas priemones, besiplečiančiam techninės tekstilės sektoriui atstovaus 17 stendų, net 30 firmų pristatys naujausias technologijas ir įrangą.

"Dalyvauti NATO ekspozicijoje pakviestos tik Lietuvos įmonės, galinčios siūlyti produkciją įvairiems šios organizacijos konkursams. Joje dalyvauja apie 31 įmonė, iš jų dvi pasiūlė pristatyti ir kariuomenės regalijas - ordinų, kaspinų ir kitų detalių gamybos galimybes", - spaudos konferencijoje ketvirtadienį "Litexpo" rūmuose sakė Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos generalinis direktorius Vidmantas Vikšraitis.

Iš svarbesnių karinės produkcijos gamintojų gaminius demonstruos "Skalmantas", "Šatrija", Lietuvos tekstilės institutas ir kiti.

NATO ekspozicija bus pristatyta NATO šalių karo atašė bei Lietuvos sukarintoms struktūroms. Kitąmet į ją numatoma pakviesti dalyvauti ir užsienio bendroves.

Renginys "Baltijos mada" kasdien šurmuliuos madų demonstravimu. Kolekcijas pristatys Latvijos, Lenkijos, Italijos bei Lietuvos firmos. Rugsėjo 10 d vyks Dizainerių diena , kurioje dalyvaus 22 dizaineriai, iš jų 14 jaunųjų. "Mažojo modelio" diena bus surengta rugsėjo 11-ąją. Joje modelius demonstruos ir svečiai - vaikai iš Ukrainos.

Prieš parodą - rugsėjo 7-ąją bus surengta tarptautinė konferencija "ES plėtros įtaka tekstilės, aprangos ir odos sektoriams bendrojoje rinkoje". Ji vyks "Karolinos" viešbutyje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją