Tradiciškai geriausiais afrodiziakais vadinamos tokios neapetitiškos gėrybės kaip raganosio rago milteliai, jaučio sėklidės ar džiovintas triušio penis. Norintiems paįvairinti seksualinį gyvenimą, pranešame – yra ir skanesnių dalykėlių, ir jų nesunkiai įtikinsite paragauti net ir skeptiškiausią draugą. Dauguma afrodiziakų taip vadinami todėl, kad pasižymi pikantiškomis formomis, neįprastumu ir kitomis malonias mintis sukeliančiomis savybėmis...

Dėl savo formos austrės seniai žinomos kaip keliančios susijaudinimą. Net Kazanova kartą gyrėsi, kad suviliojo nekaltą mergelę, liežuviu įstūmęs austrę iš savo burnos į jos. Šiame skaniame vėžiagyvyje gausu cinko, kuris dalyvauja testosterono gamyboje, tačiau efektas daugiau psichologinis nei fizinis. Austres patariama valgyti neapdorotas, su tabasco padažu ir lašeliu citrinos sulčių.

Austrės pusbrolis moliuskas irgi paveldėjo mergišiaus reputaciją… Kai kurios porelės netgi teigia, kad moliuskai įkaitina dar labiau… Pabandykite pavirti juos ant garų su šlakeliu balto vyno ir česnaku. Kai kurie vaisiai ir daržovės irgi turi afrodiziakiškų savybių. Kas pasakė, kad sveika mityba – nuobodu?

Riešutai, figos ir uogos primena moters genitalijas. Nepamirškime ir granato – senovės graikai jį pelnytai laikė vedybų simboliu. Šviežius sultingus vaisius sukraukite į lėkštę arba supjaustykite ir paruoškite vaisių salotas.

Nejaugi pašalinių minčių nesukelia falo formos vaisiai ir daržovės? Pažvelkite į morką, šparagą, agurką ar bananą… 18 amžiuje Prancūzijoje “meilės vaisiumi” buvo vadinamas pomidoras. Be jokių abejonių – dėl savo retumo. Sėklidžių formos avokadas actekai laikė tokiomis veiksmingomis, kad per jų derliaus nuėmimą uždrausdavo nekaltoms mergaitėms išeiti į lauką!

Jei svajojate apie palaimos viršūnę, pamaitinkite savo mylimąjį trumais ir ikrais. Trumuose yra cheminių medžiagų, panašių į vyriškus sekso hormonus. Žinoma, seksualumo trumams ir ikrams prideda tai, kad abu yra beprotiškai brangūs…

O ženšenis? Jis garbinamas kinų medicinoje, nors svarių įrodymų apie jo efektą vyriškam pajėgumui nėra. Tik norėdami padaryti įspūdį, nepadauginkite. Tyrimais įrodyta, kad didelės jo dozės sukelia nemigą, savigraužą ir nereguliarias mėnesines.

Pamirškite ispaniškas museles! Gėrimai iš šių vabaliukų stimuliuoja kraujo plūdimą į vyro organus ir sukelia erekciją. Deja, galima pažeisti genitalijas, kepenis, ir net … mirti.

Yra ir visuotinai pripažintų ir vartojamų geros nuotaikos stimuliatorių. Tai šokoladas, ankštiniai pipirai ir kava. Kai kurių tyrimų duomenimis, žmonės, geriantys kavą, mylisi dažniau už tuos, kurie jos negeria. Ne paslaptis, kad kofeinas paspartina širdies plakimą, suaktyvina cirkuliaciją, o tai turbūt ir sukelia afrodiziakiškus efektus.

Ankštiniuose pipiruose yra capsaicino. Ši medžiaga suaktyvina širdies veiklą, stimuliuoja nervų galūnes ir padeda išlaisvinti endorfinus – natūralius organizmo nuskausminamuosius.

Šokoladas jau seniai laikomas afrodiziaku. Actekų valdovas Montesuma per dieną išgerdavo 50 puodelių karšto šokolado, o prieš eidamas į haremą būtinai pasistiprindavo dar vienu. Šiame smaližių džiaugsme yra lengvų stimuliatorių, kurie sukuria pasitenkinimo jausmą ir pakilią nuotaiką.

Valgykite į sveikatą, tik nepamirškite, kad esate apdovanoti dar keturiais pojūčiais. Uždėkite mėgstamiausią dainą, uždekite kelias žvakes ir nepamirškite gardžiai pasikvėpinti!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją