Kosmetikos kompanijų reklaminėse fotografijose – švelnūs rožiniai potėpiai ant akių, skruostų ir lūpų. Tačiau intensyvesni atspalviai – koralų ar slyvų – taip pat madingi.

“Rožinė… rožinė ir dar daugiau rožinės,” – sako Debbi Hartley-Triesch, “Nordstrom” kosmetikos ir parfumerijos direktorė. „Ji puikiai tinka pavasariui ir vasarai bei suteikia odai jaunatviškumo.“

“Clinique” pavasario kolekcijoje dominuoja rožinė – nuo švelnaus jūros kriauklelės perlamutro iki tropinio ryškumo. M.A.C's Konstantine Mironychev šio sezono naujausiomis spalvomis vadina rožinę ir persikinę - rožinę spalvas.

Nors šį pavasarį kosmetikoje svarbiausia spalva, reikia pasirinkti ir tinkamą tekstūrą, kad makiažas būtų pavasariškas ir gaivus. Praėjo dienos, kai buvo populiari matinė spalva. Šiandien madinga įdegusi, rasota oda.

Sezono įvaizdis, anot M.A.C's Mironychev, yra “švytinti, rasota, bronzinė, net tarsi prakaituota oda.” Ryškūs potėpiai ir švari oda – štai ką šį sezoną propaguoja gamintojai. O lašelis blizgesio pagyvina akis, skruostus ir lūpas.

“Daugeliui moterų blizgėjimas asocijuojasi su akių šešėliais,” – sako Hartley-Triesch. “Tačiau šį sezoną žvilgesys daug grynesnis ir švyti visas veidas.”

Ji paaiškina, kad lūpos atrodys putlesnės pablizginus tik jų vidurį; antakiai optiškai pakils po jais pasidažius baltu šešėliu; makiažą užbaigs pablizginti skruostikauliai.

“Shiseido” pristatė dvi naujas priemones, suteikiančias odai švytėjimo. “Tom Pecheux” pagrindas yra tamsesnis, oda atrodo įdegusi, bronzinė ir žėrinti. Mirguliuojantis baltas pagrindas naudojamas paryškinti skruostams ir antakių kaulams, išgauti “subtilų šviesos žaismą”. Flirtuoti padės ir naujasis “Bordeaux” (baklažanų spalvos) blakstienų tušas - “naujasis juodas tušas”.

Kalbant apie tušus apskritai, patys naujausi pasižymi tuo, jog jų sudėtyje yra kondicionuojančios medžiagos, kuri tvirtai laikosi, storina ir ilgina blakstienas.

Šį pavasarį būtina įsigyti ir specialią želė su blizgiomis detalėmis, kurią galima naudoti ant lūpų, skruostų ir viso kūno.

Laura Mercier savo “Pasakų kolekciją” (Fairy Tale Collection) vadina “pabėgimu į svajonių šalį, kur viskas romantiška, gaivu ir šviežia.” Ir tikrai, jos pavasario spalvų paletėje – didelis pasirinkimas: nuo švelniai rožinių iki violetinių šešėlių akims iki rožiniai rudų ir mandarininių atspalvių lūpų dažų.

“Au naturale Aveda” taip pat siūlo grynas spalvas, pavyzdžiui čiobrelių pumpurėlių, (uogų kokteilio spalvos) šešėlius akims ir mėtinius lūpų dažus, kurių sudėtyje yra drėkinančių, antioksidantinių medžiagų, beta-karotino ir jojobos aliejaus.

Sonia Kashuk linija pristato naujas, grynas ir drąsias spalvas, kurios tiesiog prašosi į paplūdimį. Tokie atspalviai kaip “Supergaivi Vasaros Mergaitė” (švelni mandarino spalva) puikiai atrodys paplūdimyje ant įdegusio veido. Puikiai tiks ir žėrinti rožinė, kuri ryškumu nenusileidžia kramtomajai gumai.

Santūresni “Tony & Tina” akims ir lūpoms pristato naujas pastelines paletes. Lūpų dažų paletėje, pavadintoje “Meilės Spalvomis”, galima rasti visą įvairovę rožinių atspalvių. Juos galima maišyti, derinti, jie puikiai tinka tiek kasdienai, tiek einant į vakarėlį.

Britų “Pop Cosmetics” linija pristato akių šešėlių dėžutes, kuriose galima rasti keletą atspalvių. Nereikės mąstyti, kurie geriausiai išryškina jūsų akis. Užteks perskaityti užrašą ant dėžutės, kokioms – mėlynoms ar rudoms – akims jie tinka.

M.A.C., kas keletą mėnesių pristatantis naują liniją, savo pavasario kolekciją pavadinimu “Hipnotizuojanti” prisotino grynų, intensyvių spalvų.

Tačiau kodėl kosmetikos linijos kiekvieną sezoną vis keičia ir keičia spalvas bei įvaizdžius? “Manau, kad visos makiažo naujovės atspindi naujas drabužių mados tendencijas,” – sako “Shiseido” rinkodaros direktorė Gisela Ballard.

“Darytis makiažą turi būti smagu. Jis turi nuolat atrodyti gaiviai ir naujai. Kosmetikos pramonėje nuolat tobulėja technologijos, keičiasi spalvos ir tekstūros.” “Manau, jog svarbiausia tai, kad pavasarį ir vasarą keičiasi mūsų odos atspalvis,” – sako M.A.C. Mironychev.

“Odos “tekstūra” taip pat kinta. Rudenį ir žiemą buvo madingos ryškesnės lūpos ir prigesintos spalvos akims. Tačiau vasarą norisi drąsesnių, ryškesnių spalvų. Tai logiškas paaiškinimas. Tik pagalvokite – apsivelkate ilgą juodą paltą ir jūsų oda tampa blyškesnė. Norite tai dar labiau pabrėžti. O vasarą rodome daugiau odos ir norime ryškių spalvų,” – sako jis.

Kiti teigia, jog čia veikia elementari ekonomika. Kosmetikos kompanijos pristato naujas kolekcijas tik todėl, kad kiekvieną sezoną apsuktų mums galvas…

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją