Tai buvo tas pats podiumas su ta pačia milžiniška fotografijos studija su tais pačiais geriausiais modeliais, žingsniuojančiais priešais tą pačią publiką – viskas taip, kaip ir ankstesniais sezonais. Tačiau Calvin Klein pavasario kolekcijos pristatyme buvo vienas labai didelis skirtumas: šiemet publikai lenkėsi ne Calvin Klein. Praėjusią žiemą dizaineris pardavė savo kompaniją Phillips-Van Heusen, atsitraukė nuo kasdieninių dizaino rūpesčių ir paskyrė Francisco Costa, buvusį Gucci dizainerį moterų kolekcijų vadovu. Signalinės šviesos…

Savo antrajai linijai Marc iš Marc Jacobs dizaineris iš įpratimo ir džiaugsmingai prisimena laikus ir vietas, kurias didžioji dauguma žmonių mielai užmiršta: viešosios vidurinės mokyklos koridorius maždaug 1979 metais. Kai kuriais sezonais jis permąsto nepriekaištingai sukirpto kostiumėlio reikšmę, o kitais kartais jis pasineria į mokyklinius kutus. 2004 m. pavasariui jis apkerėjo kietus vaikinus ir blogas mergaites – tokius, kurie pašalinami iš mokyklos už rūkymą ir kurie kartu sumeta savo drabužius iš karinio jūrų laivyno.

Žiūrėdama modelių, linguojančių per Narciso Rodriguez podiumą, seksualų pavasario šou Julianna Marguilies daugiau nei vieną kartą pasisuko į savo kaimynę pirmojoje eilėje Stephanie Seymour ir mirktelėjo su palaiminga šypsena. Įkvėptas Brazilijos ir ypač laukinio karnavalo laisvumo, Narciso Rodriguez išsiuntė ant podiumo kolekciją, kurioje žavingai derėjo jo skrupulingai šalta elegancija ir karštas naujas jausmingumas.

Badgley Mischka neabejotinai dalį savo kūrinių šį savaitgalį pamatys Emmy apdovanojimų ceremonijoje, tačiau ši žvaigždėms skirta kolekcija pati savaime yra vertingas reginys, kuriame dėl Bebe Neuwirth ir Cynthia Nixon, sėdinčių pirmoje eilėje, šlovės spindulių stumdėsi daugybė fotografų.

Blass mados namuose dramos buvo daugiau nei įprasta. Vasarį, vieną dieną po to, kai buvo pristatyta pavasario linija, namų kūrybos direktorius Las Nilsson ir jo partneris dizaineris Herve Pierre Braillard buvo atleisti. Po dviejų savaičių Blass vadovybė paskyrė Michael Vollbracht, iliustratorių, kartais kuriantį ir dizainą, ir, turbūt tai yra dar svarbiau, artimą velionio dizainerio draugą tapti vardu, slypinčiu po etikete.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją