Miegas ant vinių

Toks galvūgalis stabilizuoja ir šiek tiek "suminkština" intensyvią miegamojo spalvą. Jos pagamintas iš baldinės plokštės ir padengtas akriliniu drabužių pašiltinimu, o iš viršaus aptemptas audiniu. Prieš pritvirtinant plokštę dekoratyvinėmis vinimis prie sienos, ji tampriais aptempiama, pradedant nuo kampų. Prie lovos pastatyta senovinė spintutė.

Raudona ir pilka

Šiam ultramoderniam interjerui tiks nestandartinis lovos galvūgalis, primenantis teniso tinklą. Jam panaudotas senos lovos karkasas, kuris aptrauktas metaliniu tinklu ir pritvirtintas silikoniniais klijais. Šalia – to paties stiliaus metalinis staliukas ir raudona lempa. Kambario sienos išdažytos plačiomis horizontaliomis pilkomis – baltomis juostomis.

Akvariumas

Ne visi miegamieji panašūs vienas į kitą – pasitaiko ir labai netikėtų sprendimų, pvz., akvariumas lovos galvūgalyje. Pirmiausia jam padaromas medinis karkasas. Iš permatomo plastiko pagal karkaso dydį išpjaunama forma, kuri apklijuojama iš kartono išpjautomis ir nudažytomis žuvelėmis. Karkasą galima nudažyti prie užtiesalų derančia spalva.

Kantri stilius

Šiame kambaryje galima jausti švelnaus vasaros vėjo dvelkimą. Galvūgalyje panaudotos žalia spalvų gama. Lova užtiesta kantri stiliaus dryžuotu užtiesalu. Šalia – paprasta “kaimiška” spintelė. Tačiau visą toną “užduoda”, žinoma, galvūgalis, aptrauktas audiniu su augaliniais motyvais. Padaryti jį labai nesunku: Reikiamo dydžio lenta apmušama plonu sluoksniu techninės vatos (galima naudoti drabužiams skirtą sintetinį pašiltinimą).

Ant viršaus užtraukiamas dekoratyvinis audinys, kruopščiai išlyginamas, kad nebūtų raukšlelių ir iš blogosios pusės pritvirtinamas baldinėmis sagėmis. Galvūgalis įrėminamas ir tvirtinamas prie sienos. Galima jį dar papuošti paveiksliukais. Tikrai labai simpatiška!

Pintas galvūgalis

Jaukus miegamasis su pintu lovos galvūgaliu, kurį sudaro mediniai rėmai ir plonos perpintos plokštės. Pirmiausia prie rėmų tvirtinamos horizontalios lentos paliekant tarp jų 2 cm tarpus. Paskui iš viršaus į apačią perpinamos vertikalios juostos. Lovą puošia natūralaus lino užtiesalas.

Naujas užvalkalas

Jeigu jums mirtinai įgriso senas miegamasis,dekoracijas galima pakeisti labai greitai. Pasiūkite užvalkalą, pvz., iš medvilninės organzos, gražia drapiruote dengiančios metalinį lovos galvūgalį. Iš skirtingų audinių galima pasiūti daugybę skirtingų užvalkalų, derančių prie patalynės komplektų. Pirmiausia reikia sukirpti reikiamo dydžio užvalkalą, pasiūti jį ir prisiūti dekoratyvinius raištelius, kurie surišami užmovus užvalkalą. Saldžių sapnų!

Nepakartojami Rytai

Tikras japoniškas kambarys – vietoje lovos – čiužinys, galvūgalis iš lengvų rėmų, užpildytų ryžių popieriumi. Mažas neutralaus medžio staliukas, bambukinės žaliuzės, paslaptingi hieroglifai… Ak, tas nepakartojamas Rytų žavesys!

Dažytos lentos

Lovos užtiesalas ryškios fuksijos žiedų spalvos, metalinis staliukas – madinga interjero detalė. Ryškiai išdažytos neapdirbtos galvūgalio lentos atrodo labai puošniai. Sukaltos ant rėmo lentos po dvi dažomos skirtingais rožinės spalvos atspalviais ir kabinamos ant sienos. Spalvų perėjimas atskiriamas baltais brūkšniais.

Tvora…

Tiems, kurie turi mažai vietos, tačiau nestokoja lakios fantazijos, siūlome originalų lovos galvūgalį iš gražiai apdirbtų ir sukaltų šalia viena kitos lentų. Nedidelė lentutė, prikalta tiesiai prie galvūgalio, atstoja nedidelį naktinį staliuką. Viskas nudažyta šokoladine spalva. Šviestuvas – stilizuota lempa.

Diena ir naktis

Padaryti vaiko miegamąjį jaukų nėra taip labai sunku. Ant gerosios medinio baldinio tinklo pusės kruopščiai priklijuojamas dryžuotų tapetų gabalas (arba kitokios dekoratyvinės medžiagos), paskui priderinama viršutinė juostelė ir galiausiai rėmeliai, kurie nudažomi tinkama spalva.

Džiunglių nugalėtojas

Vaikai ir nuobodulys – du nesuderinami dalykai. Vaikų kambaryje geriau vengti niūrių spalvų ir vienodybės. Siūlome patrauklią idėją, kuri ne tik pagyvins kambarį, bet ir leis sutaupyti. Iš storos plokštės pagal brėžinį išpjaunamas figūrinis kraštas, imituojantis žolę, ir nudažomas žalia spalva. Iš plokštės, jeigu norite, galima išpjauti įvairių gyvūnų formas ir pritvirtinti jas prie pagrindo. Galimi ir kiti variantai. Nesunku kraštą išpjauti kaip bangeles ir padaryti stilizuotą jūros dugną, priklijuojant žuveles ir kriaukleles.

Bokštas

Iš storos plokštės išpjaunamas trikampis ir subraižomas juostelėmis, kurios nudažomos skirtingomis spalvomis. “Bokštams” panaudojami visos konstrukcijos aukščio kuolai, kurie nudažomi ryškia spalva ir papuošiami “kankorėžiais”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją