O su vyrais situacija dar prastesnė – jiems jokių problemų nesukelia tai, kad jie vienu muilo gabalėliu nusiprausia visas savo kūno dalis! Taigi kas yra svarbiausia ir kas gali padėti atlikti šį darbą geriausiai? Taigi paruoškite savo veidą švarai…

Kodėl?

Akivaizdžiai, daugeliui jūsų valymas yra ta procedūra, kuri padeda atsikratyti makiažo, kuris išbuvo ant jūsų veido visą dieną. Jis padeda išvalyti odą nuo purvo ir riebalų, tačiau svarbiausia, kad švari oda leidžia įsigerti visiems losjonams ir pieneliams. Tinkamai valoma oda išsaugo savo apsauginę funkciją ir atkuria pusiausvyrą. Nėra pagrindo leisti daug pinigų brangiems valikliams, tačiau jūsų naudojami turi suteikti jums švarumo ir gaivumo pojūtį.

Ko aš ieškau?

Tobulas valiklis yra tas, kurį jums malonu naudoti, ir kuris greitai ir efektyviai nuvalo makiažą. Nuvalius jūsų oda turi jaustis patogiai ir maloniai ir jums neturi kilti noras merkti jį į didelį dubenį drėkinamojo kremo. Jei jūsų oda išsausėja, ją tempia arba ji tampa blizgi, jūs persistengėte. O jeigu jaučiatės taip, lyg jums trūktų gero pliūpsnio švaraus vandens, jūs dar nesuradote tinkamo. Pasirinkimas priklauso tik nuo jūsų, tačiau jeigu įsigysite produktą, kuris jums pačiai patinka, daug labiau tikėtina, kad jūs tinkamai valysite savo veidą.

Kokios rūšies?

Valiklio tipas nėra svarbus, jei tik jis atitinka visus aukščiau išvardintus kriterijus. Sausesnei odai labiau tinka kreminis ar losjono valiklis, kuriuos galima naudoti be vandens, o riebiai odai verčiau rinktis vandeniu prausiamą. Tačiau yra išimčių ir kol jūs žinote, kur ieškoti produkto, kurio norite, kovą laimėsite jūs.

Kad pasirinkimas būtų paprastesnis, yra odos priežiūros atrinkėjas, kuris gali padėti jums surasti bet kokios formos valiklį bet kokiam odos tipui. Neleiskite, kad konsultantas už prekystalio sakytų jums, ką turite daryti. Jeigu jūsų oda riebi, o jums patinka losjoniniai valikliai, drąsiai juos pirkite. Lygiai taip pat sausai odai galite rinktis ir putojančius. Naudokite tai, kas jums patinka, tačiau pasirūpinkite, kad po odos valymo jūsų pojūčiai būtų malonūs.

Toliau pateikiame valiklių rūšis, kurių šiuo metu galite įsigyti. Jūs beveik visais atvejais, nepriklausomai nuo jūsų odos tipo, galite rinktis bet kurį iš šių valiklių.

Valomosios servetėlės – šiuo metu labai populiarios – ypač tarp chroniškų tinginių! Valiklis, tonikas ir makiažo valiklis viename – tokios servetėlės parduodamos įpakavimuose po 30. Jūs paprasčiausiai ištraukiate vieną servetėlę ir ja nuvalote purvą ir makiažą. Yra ir skirtingiems odos tipams pritaikytų valomųjų servetėlių. Į šalį nustūmus visus juokus, šios servetėlės yra labai patogios, ypatingai aktyviems, sportuojantiems žmonėms ir tiems, kurie naudoja labai mažai makiažo.

Balzamas – tirštas aliejinis valiklis, kuriam reikalingas pakankamai šiltas vanduo ir kokio nors audinio skiautė nuvalymui. Jis puikiausiai tinka paraudusiai ir riebiai odai, nes aliejai minkština odą, tinka ir sausai.

Pienelis – į šią kategoriją patenka tradiciniai valikliai, kurie labiausiai tinka turinčioms sausą, jautrią odą ir kurioms nepatinka praustis vandeniu. Jie yra kaip drėkinantys kremai, kurie yra tepami ant veido, tuomet nuvalomi servetėle, vata ir kartais nuplaunami vandeniu.

Nesausinantis odos muilas – tai lyg ir muilas, tačiau ne visai. Puikiausiai tinka visoms, kurios veido prausimui naudoja tai, kas pasitaiko ant vonios krašto. Kai kurie yra tiesiog kreminė konsistencija, suspausta į muilo gabalėlio formą. Jie nėra nei geri, nei blogi, pasirinkimas vėlgi priklauso tik nuo jūsų.

Losjonai – yra skystesni nei kremas. Jie tinka daugumai odos tipų ir jie nusivalo nuo odos lengviau nei kremai. Losjono naudojimas labai panašus į kremo.

Žele – skaidrus valiklis, paprastai pakuojamas tūbelėje. Pirmiausia sudrėkinama oda, produkto įspaudžiama į delną, jis apipilamas vandeniu, suputojamas ir tuomet prausiamas veidas. Yra ir tokių žele rūšių, kurias galima tepti ant sausos odos – jie ištirpina makiažą ir tuomet yra nuplaunamos vandeniu be jokio putojimo.

Putos – švelnios kaip žele, tačiau turi daugiau kreminės konsistencijos. Putos dažniausiai yra aktyvuotos vandeniu, todėl tepamos ant sausos odos ir tuomet nuplaunamos vandeniu.

Skystos putos – tai pakankamai naujas produktas, dažniausiai labiau tinka šiek tiek riebiai odai. Produktas atrodo kaip vanduo butelyje. Paspaudžiamas kamštelis ir iš flakono išeina putos. Tuomet jos tepamos ant drėgnos odos ir nuplaunamos vandeniu.

Valantis vanduo – jis taip pat atrodo kaip vanduo, tačiau jame nėra putų. Jis labai primena akių makiažo valiklį, yra naudojamas pilant ant vatos ir pakeičia valiklį bei toniką. Tai, kas yra flakone, yra labai panašu į tai, kuo suvilgytos valančios servetėlės. Jis labai populiarus tarp jaunų žmonių, sporto entuziastų ir tų, kurie nenaudoja daug makiažo.

Atminkite, kad per dažnas ir per intensyvus odos valymas gali sukelti įvairiausias problemas: riebumą, išsausėjimą, paraudimą, niežulį ir netgi paversti kai kurias veido odos sritis vienu metu ir riebiomis, ir sausomis. Nepersistenkite, tačiau tinkamai prižiūrėkite savo veido odą ir, svarbiausia, rinkitės tokį produktą, kurį tikrai naudosite su malonumu. O dabar eime praustis!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją