Paklusnios mergaitės, kurios svajoja apie tolimąjį Holivudą, nori VISIEMS patikti ir dėvi itin įmantrius aksesuarus. Tai skiria jas nuo "didelių" žmonių , kurie fanatiškai ieško "gero" gyvenimo NE TEN. Toks Rūtos Jurkūnaitės - Bruožienės darbas -triptikas "The Grazz of Hollywoodazz" (Mergaičių dėlionės).

Tai laisva kompozicija karkasinių aksesuarų tema. Karkasinės struktūros suteikia puikias galimybes manipuliuoti forma ir jos sukeliamu vizualiniu bei emociniu įspūdžiu. Tai tarsi žaidimas stiklo karoliukais.

O ką Jums reiškia kavos puodelis ryte? Daugelis pasakytu, jog tai ritualas, be kurio net neįsivaizduoja SAVO dienos pradžios. O rytai būna tokie skirtingi, bet jų, deja tik 7... Dalia Atkočiūnaitė siūlo pajusti kavos aromatą... ir pristato savaitinę aksesuarų - kolekciją "KA VA PU PA".

Noriu “sukičuoti tai, kas daug kam tarsi nuobodus ritualas – kavos puodelis; švelnios, kvapios, pernelyg stiprios. Kiekvieną dieną ji skirtinga. Gal šiandien išgėrei ją pernelyg greitai ir nepajautei skonio, o rytoj paskubės ji – ir tu gersi ją šaltą… Aksesuarai skirti kavos negėrėjams prisivilioti.

Aušra Norkutė propaguoja vyrų draugystę -"Dviejų Kenų dvi laimingos dienos". 4rever kartu 2gever šalia... Mergaičių "svajonių vyras", berods, džiaugiasi tuo, kad nebereikės žiūrėti į veidrodį.

Žmogus PRIVALO būti gražus! Grožis - tai savotiškas ritualas. Linos Godeliauskaitės ir Ilonos Latvytės darbe "Barbė" naudojama koncentruoti kanono atributai (šviesūs plaukai, puošni suknelė, brangūs, bet nepatogūs bateliai...) Sofa - lova - tai poilsio ir atsipalaidavimo nuo "gražaus" gyvenimo simbolis, primenantis žmogaus laikinumą.

Oksanos Chepeliuk "Objektai" - tai lyg haute coutur, nežemiški juvelyriniai objektai. Aksesuarai primena mechanizmus, dvelkiančius mistika ir alyva.

Egidijaus Sidaro "įvadas į nuogumą" -"ES for babes" sauskelnių linija kūdikiams. Imperatyvą "mada keičia funkciją" keičia reklaminis tvirtinimas - "funkcijos yra madingos". "Vienkartinės kelnės" tokios pat laikinos, kaip ir vienkartinis stilius, kuri galima nusipirkti...

Jolantos Tubutytės ir Eglės Bylaitės "makaroninis" šedevras. Vizuali, optinė apgaulė iš makaronų.

Lilijos Larionovos "Viltys ir likimai" - tai ironija. Serialų, komiksų parodija. Tai lyg slapto noro - gyventi kitų gyvenimus patenkinimas. Meilė, išdavystė ir patraukli intriga. Čia svarbus epizodų eiliškumas, tačiau baigtis vienareikšmiškai liūdna: "Ji buvo neištikima ir už tai jai teko atsisveikinti su gyvenimu."

Lauros Kaminskaitės "Vievio eksperimentas" - Viščiuko - mutanto šlaunys. Tai savotiškas "Kuns kameros" eksponatas. Jis dėvi batus bei "puošiasi" dryžuotomis kojinėmis… O kur žmonės?

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją