Išsaugoti sveiką ir gražią odą žiemą nėra paprasta, tačiau įmanoma. Pasirenkant odos priežiūros priemones, pirmiausia reikia atsižvelgti į jos tipą. Kiekvienam tipui reikalinga skirtinga priežiūros sistema bei kosmetinės priemonės. Pavyzdžiui, riebiai odai naudingos rauginto pieno kaukės: švariai nuvalytą odą kas vakarą patepkite sudrėkintu išrūgose vatos tamponu ir palikite 3-5 minutėms, kad nudžiūtų. Tuomet patepkite odą maitinančiu kremu riebiai odai su dezinfekuojančiais, tonizuojančiais ir biologiškai aktyviais priedais.

Visiškai neteisinga nuomonė, kad riebios odos nereikia maitinti ir drėkinti. Jai taip pat, kaip ir sausai ar normaliai odai, reikalingos maitinančios ir vitaminizuotos kaukės. Pavyzdžiui, kaukė iš mielių ir krienų tonizuos, pagerins kraujo apytaką (kas labai svarbu žiemą) ir sustangrins odą. Šiai kaukei 1 valg. šaukštą maltų krienų sumaišykite su 1 valg. šaukštu mielių, sumaišytų su pienu iki grietinės tirštumo, ir ištepkite mišiniu veidą. Po 20 min. kaukę nuplaukite šiltu vandeniu ir patepkite veidą kremu.

Kartą per savaitę riebiai odai reikalingas pilingas. Tam puikiai tiks pilingo priemonės ir kaukės vaisinių rūgščių pagrindu. Štai labai paprastas ir nebrangus receptas: Pamasažuokite odą gabaliuku obuolio. Tai padės švelniai nuvalyti nuo jos negyvas ląsteles. Riebalinį balansą puikiai reguliuoja bulvės. Patrinkite veidą gabalėliu nuluptos, švarios bulvės – tai atgaivins odą ir suteiks jai malonų rausvą atspalvį.

Kalbant apie sausą odą, nereiktų painioti sezoninio sausumo su įgimtu. Sezoninis sausumas atsiranda dėl nepakankamo oro drėgnumo žiemą, kuomet lauke yra šalta, o namuose įjungtas šildymas ir oras patalpose būna ypač sausas. Įgimtas odos sausumas yra dėl to, kad yra sutrikusi lipidų gamyba.

Jeigu jūsų oda išsausėja žiemą, pakanka po kiekvieno prausimosi ją drėkinti. Praėjus 3 minutėms po dušo, kol oda dar yra truputį drėgna, patepkite ją drėkinančiu kremu. Jis sudrėkins ir suteiks odai lygumo bei stangrumo. Jeigu oda sausa iš prigimties, jai reikalingi maitinantys kremai arba kremai su vitaminu B ir E. Ir pamirškite karštą vonią bei sauną – tai pagrindiniai sausos odos priešai.

Sausos odos maitinimui, be kremų, reikalingos maitinančios kaukės. Štai keletas receptų: 2 šaukšt. riebios varškės, 1 arbat. šaukšt. bet kokių vaisių sulčių, pusė kiaušinio trynio ir 1 arbat. šaukšt. kamparo aliejaus. Ištrinti varškę su sultimis, sumaišyti su tryniu ir kamparo aliejumi. Ištepti veidą ir palikti 20 min. Paskui nuplauti šiltu vandeniu, praskalauti ramunėlių arba arbatos užpilu ir dar drėgną patepti maitinančiu kremu.

Dar vienas receptas: paimkite po 2 valg. šaukštus susmulkintų džiovintų ramunėlių žiedų, jonažolės, liepos žiedų ir šalpusnio ir užpilkite verdančiu vandeniu iki košelės konsistencijos. Įpilkite 1 arbat. šaukštelį aliejaus ir palikite, kad atvėstų iki 35 оС, ir užtepkite šią košelę ant veido. Po 20 min. nuplaukite šiltu, paskui šaltu vandeniu. Šios kaukės suminkština ir sustangrina odą.

Galima tik pavydėti moterims, turinčioms normalią veido odą. Turint tokią odą kosmetines priemones reikia naudoti minimaliai, tačiau nereikia ir apleisti. Normaliai odai žiemos metu reikalingas reguliarus drėkinimas ir švelni priežiūra. Šis odos tipas sugeba per keletą minučių atstatyti normalią savo ląstelių drėgmę, dėl ko oda įgauna normalią išvaizdą ir stangrumą.

Maloniausia, kad šį rezultatą galima pasiekti naminių priemonių dėka, kurios yra nebrangios ir greitai pagaminamos. Pavyzdžiui, sumaišykite varškę su kviečių daigų aliejumi ir citrinos sultimis. Košelę storu sluoksniu užtepkite ant veido ir palikite 10 min. Nuplaukite šiltu vandeniu.

Jeigu norite padaryti pilingą, sumaišykite druską su alyvuogių aliejumi (50 ml aliejaus ir 40 g druskos). Druska puikiai nuvalo odą nuo negyvų ląstelių, o aliejus suteikia stangrumo.

Žiemą daugeliui moterų tenka rinktis kosmetiką su didelių lipidų kiekiu. Šios medžiagos ne tik maitina, atstato ir apsaugo odą, bet ir išsaugo drėkinančių kremo medžiagų aktyvumą esant net ir dideliam šalčiui.

Rūpinimasis savimi nebūtinai turi būti brangus malonumas, todėl ir pateikėme keletą naminių ir nebrangių receptų. Saugokite odą ir rūpinkitės ja – juk švelni ir lygi oda – viena iš pagrindinių moters grožio sąlygų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją