Pakeitus indų spalvą ir virtuvės spalvų gamą galima daug ką pakeisti savo gyvenime, o kad maistas visuomet būtų naudingas, įrenkite virtuvę atsižvelgę į šias taisykles.

Indų spalva

Psichologai tvirtina: indų spalva turi įtakos apetitui, vadinasi, ir jūsų svoriui. Šaltos spalvos – tamsiai žalia, mėlyna ir alyvinė – slopina apetitą. Jei mažinate porcijas, bet pavalgius jaučiate alkį, įsigykite mėlynos spalvos indų rinkinį arba staltiesę.

O raudona, geltona ir oranžinė spalvos atvirkščiai, apetitą didina, nes skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą. Kaprizingas vaikas su malonumu valgo iš ryškios šiltos spalvos lėkštės.

Restoranuose patiekalai pagal visas taisykles pateikiami baltuose induose. Balta spalva neiškreipia patiekalų spalvinių ir skonio savybių, nesukelia pasąmoninio noro ar atstūmimo. Feng-šui žinovai baltą spalvą priskiria metalo stichijai, o metalas atsakingas už taisyklių ir pažadų laikymąsi bei savidiscipliną. Jei laikotės dietos, valgykite iš baltų indų – jie jus kontroliuos.

Pasteliniai tonai – rožinis, salotinis, žydras, pilkas – taip pat aktyviai skatina apetitą ir sukelia norą suvalgyti papildomą porciją.

Indų forma

Indų forma taip pat yra labai svarbi. Apvalūs indai savyje geriau kaupia energiją, apsaugo maistą nuo neigiamų energijų. Kvadratiniai indai naudotojui suteikia pasitikėjimo savimi ir ryžtingumo.

Prieš svarbų pasirodymą ar susitikimą, egzaminą arba pokalbį, ypač jei stipriai jaudinatės ir bijote susimauti, valgykite iš kvadratinės lėkštės.

Indai su aštriais kampais provokuoja didelį emocijų spektrą, pradedant aistra ir noru pasimylėti, baigiant įtūžiu ir karštais santykių aiškinimaisi. Viskas priklauso nuo to, kokios nuotaikos yra žmogus, besiruošiantis pavalgyti iš „aštriakampės“ lėkštės. Jei vyras po darbo grįžo piktas, šias pavojingas lėkštes slėpkite kuo giliau.

Virtuvės spalva

Apskritai vien lėkštėmis neapsiribojama. Idealiu atveju reikia pasirinkti visą virtuvės spalvų gamą. Puikus sprendimas – rožinė-pilka gama. Rožinė spalva, be abejo, turi būti blyški ir šilto atspalvio.

Pilka spalva ramina ir prislopina nerimą, o rožinės ir pilkos spalvų derinys skatina apmąstymus, žmogus valgo lėtai, rūpestingai viską sukramto, valgo pasimėgaudamas ir nepersivalgydamas.

„Skanioms“ spalvoms priskiriamo oranžiniai ir žalsvai melsvi atspalviai bei šių atspalvių deriniai. Jei virtuvėje kabo tokių spalvų paveikslas ir valgymo metu tą paveikslą matote, tai jūsų apetitas bus didesnis ir nuspręsite įsidėti papildomą porciją.

Beje, pats virtuvės išdėstymas turi strateginės reikšmės, nors, be abejo, standartinis išplanavimas į feng-šui taisykles neatsižvelgia. Kambarys, kuris yra priešais įėjimą į butą, gauna didžiausią energijos srautą. Jei toje vietoje būna virtuvė, tai visi šeimos nariai nuolat persivalgys.

Jei įeinant į virtuvę žvilgsnis iškart nukrypsta į šaldytuvą, virtuvinį stalą ar duoninę, tai nuolat jausite silpną alkį ir užkandžiausite. Norint pakeisti energijos kryptį, pakanka virtuvėje pastatyti keletą kambarinių augalų. Stalelis su gėlių puokšte, žurnalais ir telefonu taip pat atitrauks mintis nuo maisto bei skatins bendravimą.

Norite sulieknėti? Laikykite virtuvės duris uždarytas, nesirinkite permatomų virtuvės durų, jos turi būti iš tankios medžiagos ir tartum „maskuoti“ įėjimą į virtuvę.

Ir galų gale, labai svarbi šaldytuvo spalva. Idealus variantas – mėlyna. Toks šaldytuvas jus pasąmonėje atbaidys, jį atidarinėsite tik tuomet, kai tikrai būsite alkani.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją