Sadomazochizmo "klasikai"

Jeigu markizas de Sadas būtų susitikęs su fon Zacher - Mazochu, jie būtų supratę viens kitą iš pusės žodžio. Ir ne tik! Juk pirmasis apdainavo teisę mėgautis malonumais be jokių apribojimų, gėdos ir atgailavimo. O antrasis išpažino nuolankumą ir paklusnumą be jokių išlygų, netgi savo laisvės ir individualumo praradimo kaina.

Markizas de Sadas, pusę savo gyvenimo praleido įkalintas, antrąją gi pašventė "sadisto kodekso" sukūrimui - sistematizavo visus žinomus kankinimo įrankius, papildydamas šį sąrašą savo vaizduotės vaisiais. Tačiau, kaip tvirtinama markizo biografijoje, dėl savo iškilimo ir garbės jis turi būti dėkingas tik savo rašytojo talentui.

Esmė tame, kad rafinuotas erotizmas, besiribodamas su žiaurumu, buvo madingas tarp XVIII amžiaus dvarininkų. Vedami instinktų, aristokratai savo gyvenimą paversdavo nesibaigiančiu nuotykių ir malonumų ieškojimu, tačiau tik nedaugeliui iš jų (tame tarpe ir markizui de Sadui) pavyko užfiksuoti šias masines orgijas popieriuje.

Jo "antipodas" Leopoldas fon Zacher - Mazochas buvo pasmerktas kankinimams, nuodijimams ir pažeminimams nuo pat savo pradėjimo motinos įsčiose. Reikalas tame, kad šio austrų rašytojo gyslomis tekėjo slaviškas, vokiškas ir ispaniškas kraujas. O kai kurių tyrinėtojų tvirtinimu, slavai ir vokiečiai labiau linkę saviplakai ir nusižeminimui, negu bet kuri kita nacija.

Mėgstamiausiu Mazocho erotiniu žaidimu buvo medžioklė: jis - sužeistas lokys, iš paskutiniųjų besistengiantis pabėgti nuo savo persekiotojų, kurie galų gale jį sugauna, suriša ir pradeda įvairiais būdais kankinti. Svarbiausias "medžiotojas", suprantama, moteriškos lyties...

Erotinis "kutenimas" - ne silpniems nervams...

Sadomazochizmo "klasikų" pasekėjai, kaip taisyklė, žmonės seksualiai apsišvietę. Jiems yra žinoma šiuolaikinių specialistų nuomonė: kartais saikinga agresija ir dozuotas pažeminimas - pats geriausias sekso "prieskonis". Tačiau kur ta riba, skirianti "menišką" žiaurumą nuo tikrojo?

"Ieškau paklusnaus vergo"

"Tai su niekuo nepalyginamas malonumas - išgauti iš savo mylimo vyro kūno kančios muziką, priverčiant jį, tokį didelį ir stiprų, pajausti neįtikėtiną skausmo, pažeminimo ir malonumo mišinį. Vienas be kito neįmanoma!

Aš turėjau tik vieną vyrą, kuris idealiai atitiko mano poreikius. Igoris be galo jautriai atsiliepdavo į mano nuotaikų pasikeitimus ir aklai paklusdavo mano fantazijoms.

Gaila, tačiau mūsų supratimo erdvė apsiribojo lova ir mes su Igoriu išsiskyrėme. Be jo aš jaučiuosi labai blogai. Esmė tame, kad aš negaliu pasiekti orgazmo paprastai besimylėdama. Ne, mano partneriai (o jų po Igorio turėjau tris) nėra nusiteikę priešiškai prieš pakandžiojimus ir pažnaibymus, tačiau jie visiškai nenusiteikę vaidinti silpnų ir bejėgių. O juk mane sujaudina būtent tai! Jie sako, kad aš iškrypusi su savo sadistiniais žaidimais, o jie žavūs tik mažomis dozėmis.

Aš visada maniau, kad mano seksualiniai poreikiai - visai normalus dalykas. Tačiau atrodo, kad visa tai nėra taip nekalta... (Ana, provizorė, 30 m. )

"Maždaug kartą per mėnesį mūsų miegamasis pavirsta į kankinimų kamerą. Vergė (aš) apsirengia ilga balta suknele ir Šeimininkas (vyras) daro su ja viską, ką tik nori. Jo fantazija neribota: šiandien - lankstus odinis rimbas, rytoj - išaštrintas peilis po smakru...

Paskutinį kartą vyras sugalvojo neįtikėtiną siužetą: vergė prasikalto, nugerdama gurkšnį vyno iš šeimininko taurės ir dabar jos laukia bausmė. Šeimininkas lėtai pasilenkia virš manęs, stipriai suspausdamas pečius ir šnabžda tiesiai man į veidą: "Dabar tu esi visiškoje mano valdžioje..."

Akimirka - ir mano suknelė sudraskyta. Viena ranka jis tebelaiko suspaudęs mano petį, kita ranka leidžiasi į lėtą kelionę po mano kūną. Aš bandau ištrūkti. Vienas pliaukštelėjimas, kitas... Paskui į darbą paleidžiamas rimbas. Su apmirusia širdimi laukiu kiekvieno jo judesio. Skausmas ir malonumas susilieja į vieną visumą, o iki orgazmo - vienas smūgis...

Aš bijau tik vieno: kad mes, bevystydami savo sadomazochistinius polinkius, nenueitumėme per daug toli..." (Elena, firmos direktorė, 26 m.)

"Trys šaltiniai ir trys sudedamosios dalys"

Kas gi paskatina žmogų paskaninti paprastą bučinį įkandimu arba švelnias glamones pakeisti pliaukšėjimais ir smūgiais? Specialistų nuomone, yra trys priežastys.

Pirmoji: naujų pojūčių trauka. Atsigulti po rimbu arba sudraskyti mylimojo marškinius - tai gali pasirodyti daug labiau netikėta, o todėl ir labai patrauklu sutuoktinių seksalinės rutinos fone. Tokie nukrypimai paįvairina intymų gyvenimą, stimuliuoja menišką požiūrį į seksą.

Antroji: "garo išleidimas". Tarkim, jūs užimate svarbų ir atsakingą postą, ir jūsų gyvenime be galo daug stresų. Žaidžiant "bejėgę auką", lygiai taip pat galima puikiai pašalinti stresą, kaip ir psichoterapinio seanso metu.

Trečioji: noras kažkuriam laikui prarasti savikontrolę. Visiškai atsiduoti meilužio užgaidoms, arba, atvirkščiai, mėgautis jo kančiomis ir nejausti jokios bausmės baimės - tiesiog nenusakomai puiku! Tokia regresija stiprina dvasinę sveikatą ir apsaugo nuo neurozių.

Tačiau bet kuris reiškinys turi įvairias apraiškos formas. Pirmoji: kai aistra skausmui išsitenka vien tik miglotų troškimų rėmuose. Antroji: kai i transformuojasi į poelgius - lengvos žaidybinės sadomazochizmo apraiškos. Trečioji: tikrasis sadomazochizmas - su krauju, mėlynėmis ir ašaromis. Yra ir dar viena, visiškai ekstremali - vampyrizmas ir nekrofilija.

Norint suprasti, kiek pagrindo nerimauti yra "aštraus" sekso mėgėjams, pirmiausia reiktų pasikapstyti sadomazochismo ištakose. Yra keletas teorijų, paaiškinančių šią aistrą.

Tarkime, jūs pažiūrėjote filmą "Devynios su puse savaitės" ir jums be galo knieti patirti visus tuos matytus pojūčius. Pabandėte - patiko. Tai patyrimo refleksas.

Kartais jūs jaučiate nenumaldomą norą įsikibti į mylimą žmogų nagais ir dantimis ir priversti jį raitytis iš skausmo bei malonumo (taip, ko gero, elgėsi mūsų protėviai). Tai - atavistinė hipotezė. Dažniausiai seksualinis atavizmas būdingas vyriškosios lyties atstovams.

Jūsų motina, tėvas ar kiti tolimi giminaičiai buvo įsitikinę sadistai (mazochistai) ir jūs taip pat jaučiate priklausomybę šiai aistrai (genetinė hipotezė).

Penkios psichiškai ir fiziškai saugaus sekso taisyklės

Nėra jokių įrodymų, kad kažkuris iš minėtų refleksų gali būti socialiai pavojingas. Normų supratimas medicinoje, o taip pat ir seksologijoje, apskritai yra miglotas. Jeigu vienas žmogus jaučia poreikį seksualiai suartėti tris kartus per savaitę, tai kitą visiškai patenkina vienas kartas per mėnesį. Ir viena, ir kita - individuali norma.

Lygiai taip pat yra ir su sadomazochizmo apraiškomis. Paprastai jas labai lengva išprovokuoti, jeigu partneris turi polinkį priešingoms pakraipoms. O jeigu ne? Vargu ar jūs, nusiteikę švelnumui, pajusite malonumą, pakliuvę į "per daug", švelniai tariant, aistringą glėbį ir apipilti kraują siurbiančiais bučiniais.

Pirmoji taisyklė:

Niekada neužsiiminėkite "pėrimu" (o geriau ir bet kuria kita sekso rūšimi) su mažai pažįstamu žmogumi.

Tačiau viskas nėra taip paprasta, netgi jei jūs pažįstate savo mylimąjį kaip savo penkis pirštus ir jūsų seksualiniai skoniai sutampa 100%. Ramūs galite būti tik tada, kai kiekvienas iš jūsų tvirtai žino: bet kurią akimirką žaidimą galima sustabdyti.

Antroji taisyklė:

Jeigu jau pasiryžote išbandyti, susitarkite su partneriu dėl "stop" signalo (tai gali būti bet koks gestas arba žodis).

Aštrūs pojūčiai gali pasirodyti per daug aštrūs. Dažnai žaidybinio sadomazochizmo mėgėjai skundžiasi: girdi, suartėjimo metu viskas puiku, tačiau paskui apsėda kažkoks nerimas, įtampa ir kaltės jausmas. Ir nieko nėra tame keisto: kai jūsų elgesys lovoje visiškai pakeičia jūsų asmenybę, tokie jausmai neišvengiami.

Trečioji taisyklė:

Nedarykite psichologinio spaudimo savo partneriui, versdami daryti tai, ko jis nepasiruošęs daryti. Ir mokėkite išsilaikyti prieš pernelyg kategoriškus "šeimininko" pageidavimus.

"Aštrus" seksas gali tapti įprastas ir virsti tokia pat rutina, kaip ir paprastas seksas, arba pavirsti savotišku "narkotiku", be kurio visos kitos artumo formos taps neįmanomos.

Ketvirtoji taisyklė:

Nepripraskite prie vienos ir tos pačios žaidimo formos. Paįvairinkite savo seksualinę patirtį ir kitais scenarijais. Juk kartais norisi pabandyti ką nors nauja, įdomaus, netikėto - pajausti ledinį antrankių šaltį arba mėgautis neribota valdžia ir galimybėmis!

Penktoji taisyklė:

Nesigėdykite paprašyti savo mylimojo to, kuo mėgaujatės savo fantazijose. Seksualiniai žaidimai - su sadomazochistiniais elementais ar be jų - stiprina tarpusavio santykius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją