Kai devyniolikmetė
Madonna
atskrido iš mažo miestelio Mičigano valstijoje į didžiulį Niujorką, kišenėje teturėjo 37 dolerius. Penkiolika dolerių sumokėjo taksistui, atvežusiam ją iš oro uosto iki Times skvero.

Būtent iš ten prasidėjo Madonnos kelias per kančias į žvaigždes. Gyveno ji pusbadžiu, kurį laiką net nakvodavo palėpėse ar pigiuose viešbutukuose. Dirbo spurginėje, drabužinėje, pozuodavo studijoje, kur būdavo piešiami ryškiai išsišovę jos šonkauliai. Trumpai sakant, sukosi kaip mokėjo vien tam, kad užsidirbtų nors kiek pinigų savo dainų įrašams.

Mariah Carey tėvai išsiskyrė, kai mergaitei buvo vos treji metukai. Toji santuoka iš pat pradžių nežadėjo nieko gera. Mariah motinos, pagal kilmę airės, šeima atsisakė po to, kai ji ištekėjo už tamsiaodžio venesueliečio.

Kelerius metus iš eilės fanatikai gadino porai gyvenimą – padegdavo mašinas, nuodydavo naminius gyvūnus. Tokių įvykių paveikta šeima iširo. Vyresnioji sesuo liko su tėvu, brolis išvyko į kitą miestą, o mažoji Mariah liko su motina. Šioji buvo operos dainininkė ir vokalo mokytoja, tad be vargo pastebėjo dukrą esant talentingą ir stengėsi tą talentą tobulinti.

Dar paauglė Mariah ėmė kurti dainas. 1987 metais ji persikėlė į Niujorką. Ten jai teko dirbti grožio salono durininke ir padavėja (anot pačios M. Carey, buvo atleista maždaug iš dvidešimties restoranų), kad galėtų sumokėti buto nuomą. Viename tokių restoranų ji ir sutiko prodiuserį, kuriam įbruko kasetę su savo įrašais.

Uma Thurman gimė pasiturinčioje žinomo profesoriaus šeimoje. Tačiau vos sulaukusi penkiolikos iš Bostono persikėlė į Niujorką ir pragyvenimui bei aktorių kursams apmokėti užsidirbdavo plaudama indus bei dalyvaudama fotosesijose.

Nelly Furtado šeima, iš Portugalijos emigravusi į Kanadą, gyveno labai skurdžiai. Tėvas buvo akmenskaldys, mama dirbo kambarine viešbutyje. Todėl aštuonerius metus iš eilės mažoji Nelly padėdavo mamai dirbdama kartu kaip kambarinė.

Nuo ankstyvos vaikystės ji domėjosi muzika – išmoko groti keturstyge havajietiška gitara ukulele, klasikine gitara, trombonu ir skambinti pianinu, o sulaukusi dvylikos ėmė rašyti dainas paauglių grupei. Septyniolikmetė Nelly persikėlė į Torontą, dirbo apsaugos signalizacijas įrengiančioje kompanijoje, laisvalaikiu dainavo duete „Nelstar“. Dainų tekstus N. Furtado rašė pati.

Julia Roberts nors ir kilusi iš aktorių šeimos (jos tėvas ir mama buvo mėgėjiškos dramos meno mokyklos vadovai, brolis Ericas tapo žymiu aktoriumi) nesileido likimo vedama už pavadėlio. Sulaukusi septyniolikos paliko savo miestelį ir daugelio pramintu keliu iškeliavo į Niujorką.

Gana ilgai ji dirbo pardavėja universalinėje parduotuvėje, kol jos brolis ėmė ieškoti aktorės savo vaidinamo herojaus sesers vaidmeniui vesterne „Raudonos spalvos kraujas“ (1986). Julijai tada buvo dvidešimt treji.

Dar viena, išvykusi užkariauti Niujorko, – Sandra Bullock. Ji net nemąstė, kad kada nors galėtų tapti aktore, ir įstojo į Rytų Karolinos universiteto Teisės fakultetą. Tačiau po kurio laiko studijas metė ir išvyko į Niujorką – ketino tapti fotomodeliu ir stiuardese.

Toms svajonėms nebuvo lemta išsipildyti, o gyventi kažkaip reikėjo. Ir štai pigiuose baruose bei restoranuose dirbusi Sandra sugalvojo tapti aktore. Tai jai pavyko – kai susitaupė šiek tiek pinigų ir įstojo į aktoriaus meistriškumo kursus.

Pamelai Anderson nereikėjo važiuoti į Niujorką, kad taptų žvaigžde. 1989 metais ji stebėjo futbolo rungtynes Vankuveryje. Ant trumpučių jos marškinėlių buvo alaus kompanijos logotipas, taigi tas puikias marškinėliais aptemptas formas netruko užfiksuoti operatoriai.

Stadiono ekrane pasirodė didžiakrūtės blondinės atvaizdas. Ją pastebėjo televizija, jos nuotraukos pasirodė televizijos šou plakatuose, be to, ji tapo tos netyčia išpopuliarintos alaus kompanijos reklaminiu veidu.